Здраве и красота

Правилният начин за прилагане на козметични продукти

Трикове за ефективна грижа за кожата

24.07.2018г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата се нуждае от специално внимание и обгрижване, за да е здрава и млада за по-дълго. За да я почистваме и подхранваме, ние използваме различни козметични продукти, всеки от тях с определена цел.

Невинаги обаче ги прилагаме по правилния начин. Всеки продукт има различно предназначение и съответно се нанася върху кожата със специфична техника.

Съвети против бръчки от звездите (галерия)

Сред най-честите грешки в употребата на козметичните продукти е именно начинът на нанасянето и втриването им в кожата.

Как правилно да използваме най-често употребяваните козметични изделия в грижата за кожата?

Почистващи козметични изделия

Без значение дали почистващото средство, което сте избрали, е пяна, гел или с кремообразна текстура като тоалетното мляко, е важно да го приложите с кръгообразни масажни движения. Така почистването ще е по-ефективно, а движенията на пръстите ви ще стимулират кръвообращението. Резултатът е по-здрава и бляскава кожа.

Ексфолиант 

Процедурата с ексфолиращите средства е общо взето същата като при почистването с една разлика – силата на натиска трябва да е по-малка по време на втриването. Грубите частици в ексфолиращите продукти са абразивни и могат да наранят кожата, ако масажирането е твърде силно. Затова натискайте леко с кратки движения и избягвайте деликатната зона около очите и устните.

Серум

Нанесете серума върху върха на пръстите си и започнете да потупвате продукта по лицето си. Нанесете го по цялото лице с нежни движения без да втривате като не забравяте шията и деколтето.

Африкански черен сапун – при бръчки, акне и мазен скалп

Свързани статии

Хидратиращ крем

Вземете малко от продукта с върха на пръстите си. Започнете да нанасяте с масажни странични движения от центъра на лицето (около носа) навън (към скулите). Повтаряйте движенията отвътре навън, докато продуктът попие напълно в кожата. Действайте по същия начин и в долната и горната зона на лицето съответно брадичката и челото.

Околоочен крем

Кожата на долния клепач точно под окото е изключително деликатна. Тя се нуждае от нежна грижа и много леки докосвания. За целта нанесете околоочния си крем със същите движения, с които нанасяте хидратиращи продукти като действате отвътре навън. По този начин разтягате и масажирате кожата като допринасяте за превенцията на бръчките в тази зона и същевременно стимулирате кръвообращението.

Коментирай
Свободно време