Здраве и красота

4 грижи, с които да поддържате зъбите си бели

За повече красота

24.07.2018г. / 14 14ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пудри за избелване на зъби, ленти, шини, кабинетно избелване... Днес има много и различни начини да направим усмивката си по-бяла. Като част от добрата ни визия, белите зъби изискват ежедневни грижи, за да запазим максимално дълго блясъка им. Споделяме 4 лесни стъпки за повече белота и красота всеки ден.  

Внимавайте с храните и напитките, които консумирате

Ако сте любители на газираните и оцветени напитки, кафето, чаят, червеното вино, цигарите и същевременно искате да запазите усмивката си бяла, трябва да знаете, че изброените оказват влияние върху цвета на зъбите. 

Сред другите виновници за оцветяването им са червените сосове, лютеници, соев сос и други. За да се наслаждавате на вкуса на любимите си храни и напитки, без да се притеснявате, че усмивката ви губи от блясъка си, почиствайте зъбите си след консумацията им с четка и паста, която съдържа добър избелващ агент.

Суперхрани за здрави зъби

Яжте храни, които почистват естествено зъбите ви

Ябълките са не само вкусни и полезни за здравето ни, но помагат да почистим зъбите си от натрупана плака. Други свежи храни с твърди частици, които ще ви помогнат да поддържате добро орално здраве са моркови, целина, пуканки. Следващият път, когато изпиете любимото си кафе, хапнете веднага една ябълка, за да почистите зъбите от петната. 

Лесни трикове за избелване на зъбите вкъщи (галерия)

Сода за хляб за поддържане на белотата

Содата за хляб е изпитан стар метод за премахване на повърхностни оцветявания по зъбите. Поставете я върху четка за зъби и разтъркайте нежно. По желание може да добавите към нея и няколко капки пресен лимонов сок. Тъй като тази грижа е по-агресивна към зъбния емайл, правете я само 1 път седмично, ако нямате някакви дразнения. 

Ползвайте вода за уста и конци за зъби

Почистването с избелваща паста за зъби не е достатъчно, за да бъде усмивката ви бяла. Конците за зъби ще ви помогнат да поддържате чисти междузъбните пространства. Това ще намали риска от образуването на кариеси, появата на лош дъх, а така избелващите препарати ще проникнат и между тях.

Свързани статии

Денталната вода спомага за освежаване на дъха, елиминирането на бактериите, но и за поддържането на бялата ви усмивка. В аптечната мрежа има разнообразни варианти на вода за уста, които се грижат за белотата на зъбите. 

Избор на червило

Дами, не подценявайте цвета на червилото, тъй като има определени цветове, които могат да придадат жълт оттенък на зъбите ви. Кораловите и червените нюанси правят усмивката по-бяла, докато розовите и лилавите багри ще добавят жълт ефект.

Коментирай