Здраве и красота

Брад Пит и Никол Кидман смениха очилата със свобода за зрението си

Звездите вече виждат перфектно, благодарение на лазерна корекция

09.08.2018г. / 12 14ч.
Аз жената
Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Милиони хора по света имат нарушения в зрението като късогледство, далекогледство и/или астигматизъм. Малко са тези, които имат щастието да са с перфектно зрение и не прибягват до използването на очила или контактни лещи. За щастие, днес медицината предлага бърз и сигурен начин за корекция на зрението с ексимерен лазер.

Лазерната корекция на зрението доби огромна популярност в последните две десетилетия, както в световен мащаб, така и на територията на България. Благодарение на нея милиони хора се радват на свободата да виждат със собствените си очи, без помощта на диоптрични очила или контактни лещи.

Популярни личности като Ким Кардашян, Синди Крауфорд, Брад Пит, Ричърд Брансън, Кортни Кокс, Никол Кидман, Джесика Симпсън и много други също избраха еднопосочния билет към независимостта от очила и лещи, не само от суета, но и заради подобреното качество на живот. Корекцията на зрението им дава свобода не само в ежедневието, но и в натоварените служебни ангажименти, а и дори когато спортуват. Ким Кардашян и Джесика Симпсън например дори са заснели корекциите на зрението си, за да ги излъчат в своите риалити предавания по телевизията.

През последните години има голямо разнообразие в гамата от лазерна корекция на зрението, в зависимост от проблема на окото – късогледство, далекогледство или астигматизъм и диоптъра на човек. Иновативната технология на ексимерния лазер в очна клиника ДЕН прави възможно извършването и на т. нар. SmartSurfACE лазерна корекция, която позволява работа на лазера на висока скорост в комбинация с изключителна прецизност, щадене на роговичната тъкан и комфорт за пациента. Лазерната корекция на зрението вече е въпрос на минути, при това с голямо ниво на прецизност и безопасност, а резултатът е „видим“ за пациента още в момента на приключването ѝ.

Важен е не само лазерът, който се ползва, а и лекарят, седящ зад него. Ние всички в един момент сме пациенти, и когато аз имам някакъв здравен проблем не мисля само за клиника, която има най-добра апаратура, аз мисля и за лекаря, когото бих искал да срещна, да го погледна в очите и да му се доверя.“, споделя доц. Андрей Андреев, управител на Очна клиника „Ден“ и активно практикуващ офталмолог с над 35-годишен опит.

Лазерна корекция може да се направи при хора на възраст между 20 и 40 г. с късогледство и диоптър до минус 8-10, а при далекогледство – до плюс 5. Първичните прегледи и изследвания са от съществено значение – от една страна дали състоянието на окото позволява извършването на манипулация, от друга – общото състояние на пациента и налични съпътстващи заболявания.

Въпреки това, всеки случай е индивидуален. За да се стигне до това решение дали ще се прави лазерна корекция, коя корекция и как ще се коригира зрението, е необходимо да се събере много информация за статуса на окото“, категорични са специалистите от очна клиника Ден.

Резултатът обаче за всички след манипулацията е един и същ – нескрита радост от факта, че могат да си тръгнат от кабинета без диоптричните очила.

Коментирай