Здраве и красота

Как да бъдем енергични през целия ден

Изпийте чаша вода с лимон

13.08.2018г. / 07 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Липса на енергия в средата на деня, а ви очакват още толкова много задачи? Има няколко приятни начина да повишите енергийните си нива и да ги задържите в баланс през целия ден. Ето как.

Подарете си следобедна закуска

Лека закуска през следобеда може да бъде точно това, от което се нуждае тялото ви за повече енергия. Не забравяйте да изберете най-подходящата закуска, която да поддържа енергийните ви нива до края на деня. Заложете на сложните въглехидрати. Те са с високо съдържание на фибри и също така предотвратяват бързото понижаване на нивата на кръвната захар.

Подходящи са овесена каша, кисело мляко, плодове, хумус, сурови моркови, шепа сурови ядки.

Ако ви се дояде шоколад, нека бъде черен. Тъмният шоколад съдържа по-малко захар и повече кофеин, което ще увеличи синтеза на ендорфини и ще ви поддържа енергични.

7 храни, които отнемат от енергията ни

Избягвайте закуски, които съдържат прекалено много захар, като сладкиши, баници, бонбони. Консумацията им ще предизвика покачване на нивата на кръвната захар, а след това ще спаднат рязко и това ще ви накара да се чувствате мудни.

Избягвайте храни с високо съдържание на мазнини, те също са причина за нашата сънливост, тъй като отнемат повече време, за да се усвоят в тялото ви.

Изпийте чаша вода с лимон

Поредната чаша кафе, която очаквате да ви разсъни? За менете я с чаша вода с малко пресен лимонов сок. Освежаващата напитка бързо ще увеличи енергийните ви нива. Също така е установено, че ароматът на лимон намалява нивата на стрес и подобрява настроението. Тялото ни получава енергията от молекулите и атомите в храната ни. Лимоните имат много отрицателно заредени йони, които влизат в нашите храносмилателни системи и ни дават естествен енергиен стимул, който може да продължи няколко часа.

Свързани статии

Наплискайте лицето си със студена вода

Това освежаване не само ще ви разсъни, но ще намали и нивата на стрес, подобрявайки вашата концентрация. Ако се притеснявате, че може да развалите грима си, ползвайте термална вода. Тя е разхлаждаща, но и помага да задържим грима си за по-дълго време. Напръскайте лицето от разстояние от около 15-20 см.

Какво е горско „къпане“ и как ни помага?

Мента

Ароматерапията е доказан начин за повишаване на енергийните нива. Използването на ментово масло или дори вдишването на аромата на растението мента ще помогне да увеличите енергийните си нива, като същевременно намалите умората. Ако имате възможност изпийте и един плодов фреш, в който сте сложили и няколко свежи листа мента.

Коментирай