Здраве и красота

5 лесни и бързи трика за красива коса

Когато нямате време за прическа

06.02.2019г. / 11 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Работещите активни жени невинаги имат време за протяжни разкрасяващи процедури. Майките с малки деца понякога дори не могат да стигнат до банята, камо ли да си оставят време за прическа. Затова на помощ идват някои лесни и хитри трикове, с които да върнете красотата и добрият вид на косата си с няколко лесни стъпки.

Как да оправите слепнала коса

През деня косата губи обема си, омазнява се в корените и това води до нейното прилепване близо до скалпа. Крайният резултат е сплескана, повехнала прическа. За да оправите този проблем, наведете глава надолу, напръскайте съвсем леко със спрей за коса. Разрошете с пръсти в основата на косъма и вдигнете обратно глава. Обемът ви ще се възвърне и ще остане до края на деня.

Най-големите грешки при измиването на косата

Как да коригирате цвета след боядисване

Ако се боядисвате вкъщи вероятно невинаги одобрявате резултата. В случай, че сте получили по-тъмен от желания цвят, незабавно измийте косата с препарат за чинии. Това ще изсветли боята с 1-2 тона. След това се погрижете да подхраните с подходящ балсам или маска.

Как да коригирате слепени кичури

Ако имате чуплива или къдрава коса, слепването на кичурите и къдриците е проблем. В случай, че нямате подръка серум за тази цел, използвайте лосион за тяло с много лека формула. Кремовете не са добра идея заради по-тежките си и мазни структури.

Капнете една капка лосион върху дланите си. Разтрийте добре и масажирайте в корените на косата с движения леко надолу по дължина на кичура. За по-тънка коса използвайте малко спрей за коса вместо лосион, за да избегнете ефекта на бързо омазняване.

Свързани статии

Бързо освежаване след тренировка

Ако нямате време да вземете душ след интензивна тренировка, а косата ви е потна и сплескана, опитайте да я възстановите със сух шампоан и бебешка пудра. Носете си тези продукти в чантата за спешни случаи.

10 начина да стимулирате косата да расте по-бързо

Между дланите си смесете по малко от сухия шампоан и пудрата. Наведете косата си напред. Втрийте съставките в корените и масажирайте леко. Те ще попият влагата от косата и ще я направят отново свежа и обемна.

Как да прикриете изтънели участъци от косата

Нанесете пудра за обем с близък до вашия цвят върху засегнатото място. Така ще прикриете недостатъка и ще направите допълнителен обем, който ще действа като параван за проблемната зона.

Коментирай