Здраве и красота

Как да се грижите за кожата на шията?

Правете си масаж

13.02.2019г. / 14 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли кое издава възрастта на една жена? Шията и ръцете ѝ. В тези области кожата е много тънка и деликатна и се нуждае от всекидневни грижи. Нанасяте ли сутрин и вечер подходящ крем на шията и деколтето си? Вижте няколко начина да се погрижите за това тя по-дълго време да запази своя блясък и еластичност.

Правете си масаж, но ето за какво да внимавате

Масажът е важен за красотата на кожата, но е много важно как се прави, посоката, която се следва. Неправилното движение, агресивният масаж, могат да увредят кожата на шията. Никога не масажирайте с кръгови движения или отгоре надолу. Масажът е лек и започва от основата нагоре към брадичката. Също така не прекалявайте с продължителността на масажа, която трябва да е максимум 10 – 15 минути.

Домашна подмладяваща маска с вълшебен ефект

Използвайте масла

Масажът с масла ще подхрани кожата, ще я направи по-мека, запазвайки добрия ѝ вид за по-дълго време. Подходящи са кокосовото масло (но в малки количества) зехтин, бадемово масло, масло от лайка, розово масло.

Правете си маски

Правим си маски на лицето, околоочния контур, забравяйки за кожата в областта на шията. Освен маските, които може да закупите от аптеките и козметичните магазини, домашните плодови, също ще дадат добри резултати, ако ги нанасяте редовно.

Може да си приготвите маска с намачкан банан и малко мед или за стягане на кожата маска от белтък. След 10-15 минути, изплаквате с хладка вода и при необходимост нанасяте овлажняващ крем.

Свързани статии

Правете си пилинги

Веднъж месечно правете нежна ексфолиация на кожата на шията. Тъй като тя е нежна е важно да не оказвате натиск с продукта и той да премахва мъртвите кожни клетки нежно. При ексфолирането движенията също трябва да са от основата на шията към брадичката, без да описвате кръгове. Ексфолирането трябва да продължи не повече от 3-5 минути. Ако искате да си направите домашни пилинги може да ползвате смлени бадеми и мляко, мляко и кафе със зехтин или кокосово масло.

Нанасяйте слънцезащитен продукт

През пролетно-летните месеци нанасяме на лицето си дневен крем и фон дьо тен, които са със защитен фактор, но забравяме да защитим кожата на шията си. Вредните слънчеви лъчи могат да я увредят, а това ще ускори и появата на фини линии.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 5 години )
mnogo dale4 vuv vremeto sum po temata . kakvoto i da pravia li4i 4e ne sum mlad 4ovek
отговор Сигнализирай за неуместен коментар