Здраве и красота

Защо жените трябва да практикуват редовно йога

Подобрява съня

28.02.2019г. / 10 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Йога е група от физически, умствени и духовни практики или дисциплини, които произхождат от древна Индия. Има различни видове йога, но който и да изберете, знайте че практикувайки го редовно, ще може да подобрите вашата сила, баланс и гъвкавост на тялото., но не само това. Вижте защо йога е толкова полезна за жените.

Намалява нивата на стрес

Ежедневният стрес има редица негативни последствия за физическото и емоционално здраве. Като по-чувствителни, дамите преживяват нещата край тях много по-емоционално. Йогата е чудесна практика, която може да им помогне да намалят значително нивата на стрес, тревожност и да балансират.

Кое е най-доброто време да хапвате любимите си храни

Намалява възпаленията в тялото

Отново стресът, заседналият начин на живот, нездравословното хранене и вредните навици, могат да предизвикат възпаления в тялото, отслабване на имунитета. Възпалителните процеси могат да доведат до редица сериозни заболявания, като рак, диабет и сърдечни заболявания.

За по-здраво сърце

Още една причина да практикувате йога редовно е, че тя подобрява здравето на сърцето. Здраво функциониращото сърце, гарантира, че тялото ви се снабдява адекватно с необходимите хранителни вещества. Кръвообращението е нормализирано, кръвното налягане също.

6 японски тайни за дълголетие

По-добро качество на живот

Без значение колко щастлива сте, йогата може да ви помогне още повече да подобрите качеството си на живот. Да настроите ума си позитивно, доброто настроение да бъде ваша ежедневна практика, по-лесно да се справяте с трудностите, да не обръщате внимание на дреболиите.

Намалява хроничната болка

Ако страдате от хронична болка, йогата може да е точно това, от което се нуждае тялото ви, за да започне да се чувства по-добре. Редовното практикуване на йога може да намали неразположенията и да подобри вашата физическа дейност.

Свързани статии

За по-добър сън

Качеството на съня е от решаващо значение за нашето настроение, метаболизъм и общо здраве. Недоспиването може да е причина за появата на затлъстяване, депресия, високо кръвно налягане. Ако не спите спокойно, опитайте да практикувате йога няколко пъти седмично.

Насърчава здравословния начин на хранене

Храните, които консумираме са от съществено значение за нашето здраве и добра фигура. Ако искате да започнете промяна в хранителния си режим, да се храните по-здравословно, не само преразгледайте менюто си, но практикувайте редовно йога. Не само ще се наслаждавате по различен начин на храните, но ще ги подбирате с много повече внимание.

Коментирай