Здраве и красота

5 странни употреби на маслото, които не включват консумацията му

За какво можем да го използваме

03.04.2019г. / 10 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кравето масло има своето предназначение в готварството. С него можете да направите хляба още по-пухкав и мек, можете да омесите фантастични маслени бисквити или да приготвите любимите си зеленчуци в тиган.

Съществуват обаче още няколко полезни, но необичайни начини да използвате маслото, които нямат нищо общо с консумацията му. Вижте какви.

За предотвратяване на лепкави пръсти

Когато месите тесто един от най-кошмарните проблеми е полепването на голяма част от тестото върху пръстите ви. Това може да наруши целия процес, както и вашето удоволствие от месенето на различни печива. За да предотвратите това, намажете тънък слой масло по пръстите си. То ще държи тестото далече от кожата ви, подобно невидима бариера.

Употреби на алое вера, за които може би не знаете

За да измъкнете заклещен пръстен

Освен че помага да извадите заклещения пръстен от подутия пръст, маслото подхранва кожата благодарение на полезните си мазнини в състава.

Преглътнете лесно голямо хапче

Някои хора изпитват трудности в преглъщането на таблетки, понякога и не толкова големи. Ако ви е трудно да приемате лекарствата си, намажете ги съвсем леко с масло преди да ги сложите в устата си. Преминаването на таблетката през гърлото става много по-лесно по този начин.

Премахнете дъвка от косата

Залепналата дъвка в косата може да се окаже истинско бедствие. Понякога положението е толкова лошо, че кичурът трябва да се отреже. Не искате да се стига дотам, затова използвайте масло. Намажете добре дъвката и косата около нея. Започнете да втривате с пръсти. Малко по малко дъвката ще освободи кичура коса невредим. След това измийте косата с шампоан.

Полезни алтернативни употреби на сапуна

Успокойте нервната си котка

Свързани статии

Котките са господарки на дома. Често стават нервни, ако чужди хора ви идват на гости. За да помогнете на котката си да се успокои и да приеме нормално новодошлите „натрапници в нейното царство“, намажете лапичките ѝ леко с масло (стига да ви позволи). Това ще задържи вниманието ѝ, докато свикне с необичайното присъствие, почиствайки и облизвайки лапите си.

Снимки: iStock

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
titia ( преди 4 години )
ne jelaia da tulkuvam , za6toto ima vkus na podigravka
отговор Сигнализирай за неуместен коментар