Здраве и красота

Бръчки около очите? Ето най-добрите етерични масла за тях

Спомагат за регенерацията на клетките

23.05.2019г. / 15 57ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от първите места, на които обикновено се появяват бръчици е около очите. Както бръчките в останалата част на лицето, така и тези са склонни да се задълбочават. Ежедневната грижа, начинът на хранене са от съществено значение. Освен козметиката за околоочен контур, има няколко етерични масла, които могат да допринесат за подобряване състоянието на деликатната зона.

Те се борят със свободните радикали, спомагат за регенерацията на клетките, повишават синтеза на колаген, стимулират кръвообращението. Важно е да се ползват в комбинация с други разреждащи масла, като кокосово и бадемово масло, например.

Нанесени като вечерна грижа (вместо подхранващия крем), не е необходимо да се изплакват. Кои са антистареещите масла за околоочен контур, които може да нанасяте 2-3 пъти седмично, вижте в следващите редове.

Етерично масло от тамян

Маслото от тамян е било използвано още в Древността. То има силно подхранващо действие, особено за зряла кожа. Нанесено в зоната на околоочния контур спомага за овлажняването на деликатната зона, намалява бръчките и пигментните петна, с които се сдобиваме обикновено през пролетните и летни месеци.

Масло от сандалово дърво

Още една чудесна грижа за зряла кожа. Това етерично масло може да се комбинира с кокосово и бадемово масло. Нанесете ароматната грижа с лек масаж, за да стимулирате притока на кръв към тази област от лицето. В допълнение кожата е омекотена, а образуването на нови бръчки се отлага за известно време.

Маски за околоочния контур

Масло нероли

Ако кожата ви е по-чувствителна и склонна към раздразнения, маслото нероли е вашата нежна грижа за бръчиците на околоочния контур. То има подхранващо, успокояващо и стягащо действие, а ароматът му ще ви подейства успокояващо.

Масло от здравец

Това ароматно масло е отлично за намаляване на подпухналостта на кожата около очите. Забавя образуването на бръчки, като прави кожата по-гладка и еластична.

5 ползи за косата от бадемовото масло

Етерично масло от немска лайка

Друга природна грижа, на която може да се доверите в борбата с бръчките е това масло. То е подходящо както за млада, така и за по-зряла кожа. Спомага за намаляване на подпухването на клепачите, има мощни антиоксидантни свойства, успокоява чувствителната кожа и помага за изглаждане на бръчките.

Свързани статии

Лавандулово етерично масло

Това универсално етерично масло ни помага да се подмладим, докато ароматът му действа релаксиращо срещу стреса. Ако страдате от торбички под очите, това масло може да ги редуцира. Нанесено върху кожата то се бори и с вредните свободни радикали, хидратира в дълбочина.

Масло от роза

Ароматно и интензивно подхранващо, маслото от роза подобрява еластичността на кожата, като ѝ придава по-гладък вид.

Важно! Ако сте бременна или кърмите, избягвайте да използвате етеричните масла. Ако страдате от хронични здравословни проблеми, консултирайте се с лекар преди да използвате маслата. По възможност купувайте биомасла.

Коментирай