Здраве и красота

Маски за околоочния контур

Правят кожата млада и премахват тъмните кръгове

28.09.2014г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато се грижим за кожата на лицето, не бива да забравяме и областта около очите. Почистването на грима от околоочния контур и нанасянето на кремове трябва да става с леки и деликатни движения.

Кожата на тези места е тънка, нежна и освен от старателно почистване и подхранване с кремове, се нуждае и от маски. Много от маските, които нанасяте върху останалата част на лицето не са подходящи за околоочния контур.

Затова е добре да купувате такива, които са предназначени само за тази област на лицето. Ние споделяме с вас няколко домашни рецепти за маски за красива кожа без тъмни кръгове и бръчки. Тях може да правите веднъж или два пъти седмично.

За изглаждане на фините бръчици

В купичка смесете 1 яйчен белтък, една супена лъжица мед, 1 капсула витамин Е или малко кокосово масло. Разбъркайте добре и нанесете в областта под и около очите за около 10-15 минути.

За тъмни кръгове под очите

Направете сок или пюре от морков, домат и краставица. Полученото пюре или сок нанесете върху околоочния контур за 10 минути, а след това изплакнете.

За подпухнали очи

Една супена лъжица сок от сурови картофи и 1/2 чаена лъжичка мед се разбъркват добре. Маската се нанася за 10-15 минути, а след това се изплаква с вода.

Подхранваща маска

Направете на пюре четвърт авокадо и го поставете като маска на околоочния контур за 10-15 минути.

По желание към него може да добавите и малко краставица.

Маска, която подхранва кожата и премахва тъмните кръгове

Направете на пюре един пресен морков и към него добавете малко прясно или кисело мляко. Морковите са богати на витамини А и Е, които са много важни за младостта на кожата. След като минат 10 минути, може да изплакнете с чиста вода.

Коментирай