Здраве и красота

5 ползи за косата от бадемовото масло

Истинско вълшебство за красотата

11.06.2018г. / 11 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бадемите имат невероятни предимства за косата, кожата и цялостното здраве въобще. Те понижават холестерола, намаляват риска от рак, помагат в контрола на сърдечносъдовите заболявания, кръвната захар, лекуват кожни проблеми. Изобщо, бадемите са истинско чудо на природата.

Етерично масло от кипарис и невероятните му ползи

Маслото от бадеми се използва ефективно в грижата за красотата. Вижте по какви начини то се отразява благотворно на косата.

Помага при пърхот 

Пърхотът се появява както при прекалено сух скалп, така и при твърде мазен. Втриването на етерично масло от бадеми в кожата на главата помага за премахването на дразненето, лющенето, сърбежа.

Втриването на маслото в косъма пък го прави гладък, лъскав и жилав.

Намалява възпалението 

Замърсяванията, стресът, наслагванията по кожата на главата причиняват възпаления. Тези възпаления увреждат косъма, карат го да се накъсва и разслоява. Маслото от бадеми има противовъзпалителни свойства, които успокояват раздразнения скалп и лекуват уврежданията в косъма.

Помага срещу цъфтеж и косопад 

В някои случаи възпаленията на скалпа могат да доведат до по-сериозни проблеми с косата като косопад или накъсване и цъфтеж на косъма. Третирането с бадемово масло решава тези проблеми като в допълнение хидратира и стимулира растежа на косата.  

Свързани статии

Прави косата по-мека и бляскава 

Едно от най-добрите качества на бадемовото масло е, че подхранва косъма в дълбочина като го заздравява и регенерира. Така косата става много по-бляскава и мека отпреди.

Ванилово масло за релакс и кожа без бръчки

Прави косата по-здрава и силна

За да подсилите косата и да я направите по-здрава, подарете ѝ маска за през нощта с бадемово масло, смесено с едно яйце. Нанесете маската на влажна коса. Завийте с кърпа или с найлонова шапка за баня. Оставете да действа цяла нощ. На сутринта измийте. Правете тази терапия през ден.

Бадемовото масло може да се прилага както в корените и скалпа, така и в краищата или по цялата дължина на косъма в зависимост от нуждите на косата.

Коментирай