Здраве и красота

Как да предпазим гърдите от увисване

Практики, с които да запазите младостта им

21.05.2019г. / 13 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от най-големите страхове на всяка жена е да не изгуби красотата на бюста си, както и стегнатата му момичешка форма. Много са факторите, които влияят върху това дали бюстът ще остане в добра форма или с напредване на времето гравитацията ще каже своята дума.

Увисване на гърдите може да възникне по различни причини, най-често срещаните сред които са на първо място генетични фактори, бременност, кърмене, хормонални проблеми, остаряване, заболявания, свързани със синтеза на колаген, хранене и начин на живот.

Здрави и „млади“ гърди за по-дълго

Какво можете да направите, за да възпрепятствате максимално отпускането и увисването на бюста?

Упражнения за гърди

За да запазите гръдната тъкан еластична и стегната за по-дълго е от огромно значение да поддържате мускулатурата в нея на добро ниво. Правете редовни упражнения за стягане на гърдите, за да намалите количеството излишна мастна тъкан в тях, която тежи и ги прави по-смъкнати.

Йога

Йогата помага за укрепване на мускулатурата и увеличаване еластичността на тъканите. Тя е полезна не само за гърдите, но и за всяка друга част от тялото.

Масажи

За да предотвратите увисване масажирайте гърдите със зехтин 2-3 пъти седмично по 10-15 минути.

Поза на тялото

Подобрете стойката и позата си през деня и нощта и ще се убедите какво положително влияние има това върху здравето като цяло.

Етерични масла

Някои етерични масла имат специално въздействие върху гръдната тъкан и нейната стегнатост. Това са маслата от морков, кипарис, фенел, лимонова трева, мента.

Специални сутиени

Ако имате едър бюст, специалната поддръжка е от първостепенно значение за превенцията на увисването. Гърдите се нуждаят от повече стабилност, за да не „висят“ само на кожата и съединителната тъкан в тях.

Маски против увисване

Правете си специална стягаща маска веднъж седмично. Смесете настъргана краставица, жълтък и малко масло. Разбъркайте ги добре и масажирайте гърдите с тях. Оставете маската да действа още 20 минути и измийте.

Защо мъжете обичат женските гърди?

Масаж с лед

Стягането може да се постигне и чрез замразяване на тъканта. Масажирайте гърдите с кубче лед по няколко минути на ден, като внимавате да не нараните с леда нежната тъкан на ареолите.

Зехтин

Зехтинът е богат на мастни киселини омега-3 и 6, както и антиоксиданти. Те стимулират синтеза на колаген и запазват еластичността на гърдите и тяхната младост.

Коментирай