Здраве и красота

10 прости начина да детоксикирате тялото си всеки ден

Как да премахнем токсините от организма

04.06.2019г. / 12 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Детоксикирането на организма е важно, за да може той да функционира правилно на клетъчно и органно ниво. Радикалните методи за премахване на токсините, като лечебен глад или пречистващи дни, в които сте само на вода и плодове без друга храна може да се окажат истински непреодолимо предизвикателство, а и не са за всеки. Всеки обаче може да направи някои здравословни промени в начина си на живот всеки ден, за да се освободи от излишните токсини, задръстващи тялото му. Ето как.

Спрете приема на захар

Ако се опитате да преустановите пиенето и яденето на храни и напитки, съдържащи захари, не само ще детоксикирате тялото си от тези вредни вещества, а и ще отслабнете без да полагате особени усилия, още повече ако захарите са присъствали ежедневно в менюто ви.

8 детокс съставки за вашето смути

Пийте повече вода

Пийте най-малко 2 литра вода на ден. Така ще помогнете на бъбреците си да извеждат токсините от тялото чрез повишено производство на урина.

Движете се повече

Когато правите макар и леки упражнения всеки ден или се движите интензивно в ежедневието си, вие стимулирате кръвообращението. Това помага на кръвоносната и най-вече лимфната система да изведат токсините от организма.

Пийте чай

Чайовете са много богати на антиоксиданти. Не ги пропускайте в ежедневната си рутина, защото те стимулират детоксикацията на черния дроб, бъбреците, червата.

Яжте повече плодове и зеленчуци

Наблягането на растителните храни най-вече в пресния им вариант винаги е много добър избор. Фибрите и антиоксидантите в тях помагат за извеждането на токсините от организма. Заместете всички преработени храни, които сте приемали досега с плодове и зеленчуци. Ефектът ще е налице.

Преборете се със замърсяването вкъщи

Не си даваме сметка колко мръсен е въздухът в домовете ни въпреки усилията, които полагаме да чистим. Инвестирайте в пречистващи уреди и системи за дома. Намаляването на фините прахови частици и полените в жилищата ни е важна крачка към детоксикирането всеки ден.

Свързани статии

Посещавайте сауна

Обилното изпотяване в сауната допринася за изхвърлянето на токсините и ускоряване на метаболизма. Така ще се освободите и от излишните течности в организма.

Трите най-мощни съставки за детокс на кожата

Ексфолирайте кожата

Употребата на скраб за премахване на мъртвите кожни клетки от различни части на тялото помага за премахването на токсините и стимулира деленето на нови клетки.

Яжте по-често

Здравословното хранене на малки порции по няколко пъти на ден поддържа метаболизма в полезни граници и допринася за навременното изхвърляне на токсините.

Спете достатъчно

Няма по-добър механизъм за премахване на токсините от тялото от добрия сън. Той е важен, колкото са важни и здравословната диета и упражненията. Пълноценният и продължителен сън осигурява възможност на тялото да извърши всички необходими детоксикиращи процеси по естествен път.

Коментирай