Здраве и красота

5 начина да ползваме кокосово масло против бръчки и увисване на кожата

За да бъде кожата ви по-дълго време млада и красива

24.06.2019г. / 14 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Едно от най-популярните и често използвани масла е кокосовото. Ароматно, подхранващо, то може да бъде вашата перфектна естествена грижа за лице. Хубаво е продуктът да е висококачествен, за да може вашата кожа да се възползва максимално от него. Как да го ползвате против бръчки и увисване на кожата, вижте 5 идеи.

Маска за лице с кокосово масло и алое вера

Алое вера съдържа ябълчена киселина, която помага кожата ни да бъде по-красива, докато маслото от кокос ѝ осигурява голяма част от витамин Е, който ѝ е необходим за забавяне появата на бръчки и увисването на кожата. Комбинирайте равни количества от двете съставки и нанесете получената маска за 15-20 минути. Отмийте с хладка вода.

Сол от Мъртво море – за кожа без целулит и здрава коса

Кокосово масло и канела

Ароматната подправка съдържа противовъзпалителни съединения, които забавят стареенето на кожата, докато лауриновата киселина в маслото прави кожата коприненомека. С канела може да си правите домашни пилинги за лице и тяло. Комбинирайте по-голямо количество от нея с кокосово масло. Нанесете върху почистено лице с леки масажни движения. Масажирайте 1-2 минути и оставете да действа. След 10-15 минути изплакнете с вода.

Кокосово масло и витамин Е

Нанесено върху кожата, кокосовото масло я прави невероятно мека. От друга страна витаминът подпомага генерирането на клетките, като по този начин запазва нейната еластичност за по-дълго време. Комбинирайте 2 ч. л. кокосово масло с 1-2 капсули витамин Е. Нанесете върху чиста и суха кожа и след 15-20 минути изплакнете с хладка вода.

10 фактора, увреждащи кожата и повишаващи риска от рак

Грижа с кокосово и арганово масло

И двата вида масла доставят на кожата едни от най-полезните витамини за здравето и красотата ѝ – витамини А и Е. Благодарение и на тях, кожата синтезира важния колаген. Аргановото масло има и антистареещи свойства, които забавят появата на бръчки, фини линии и други признаци на стареене.

Не на последно място, антиоксидантите в маслата, намаляват оксидантното увреждане. от ултравиолетовите лъчи, поддържайки кожата ви здрава и еластична. Комбинирайте равни количества от маслата, нанесете ги върху кожата с лек масаж. В зависимост от това как кожата понася тази комбинация може и да не я изплаквате, а да я ползвате 1-2 пъти седмично като вечерна грижа.

Маска с мед и кокосово масло

Ако искате да овлажните кожата си в дълбочина, да подобрите тена ѝ, нанасяйте върху нея като маска – мед. С него може да си направите и маска, като му добавите малко кокосово масло. Нанесете я с леки масажни движения и оставете да действа в рамките на 20 минути.

Масло от ший (карите) и кокосово масло

Етеричните мастни киселини в маслото от карите могат да помогнат за естественото стягане на кожата, докато кокосовото масло поддържа кожата еластична и хидратирана. Маслото от ший образува защитна бариера, като по този начин забавя процесите на стареене. На водна баня разтопете малко количество от двете масла. След като се охлади, нанесете грижата върху кожата си като нощен крем без да изплаквате.

Снимка: Pexels

Коментирай