Здраве и красота

5 причини да спите върху копринена калъфка за възглавница

И защо това не е каприз

26.06.2019г. / 12 37ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Може да ви се струва, че копринените калъфки за възглавница са лукс, но истината е, че те помагат в рутината за красота. Естествената мекота на коприната помага в много отношения на кожата и косата да изглеждат неотразимо. Освен това копринената калъфка ще помогне и на съня ви да бъде по-качествен и пълноценен.

Как сънят ни прави по-красиви и здрави>>>

Кои са причините да ползвате копринена калъфка за вашата възглавница всяка нощ?

Предпазва от бръчки

Освен че самата коприна е толкова мека и нежна, че не предизвиква набръчкването на кожата по време на съня, тя има още едно важно качество – коприната предпазва от дехидратация на кожата, като не позволява на влагата да напусне кожата. Това свойство на копринените калъфки е ценно в запазването на младостта и здравето на вашата кожа, особено около очите и устните.

Предотвратява суха и накъсана коса

На всеки се е случвало да има лош ден за косата. Просто става от сън и нищо не е в състояние да оправи начупената и намачкана коса, дори сешоарът и пресата. Това се случва най-вече, ако ползвате изкуствена калъфка за възглавница. Копринената не допуска това да се случи, защото има свойството да отнема статичното електричество и дава възможност на косата свободно да се плъзга, дори когато лежите.

Полезна е срещу акне

Памучните платове са по-склонни да задържат себум, мъртви клетки и други секрети от кожата, които причиняват акне или влошават съществуващото такова. Триенето на лицето в замърсената тъкан предизвиква възпаления и гнойни пробиви. Копринената калъфка действа антисептично, защото няма тази способност да задържа и абсорбира нечистотии в такава степен.

6 неща, които не трябва да правите непосредствено преди сън>>>

Коприната е добър изолатор на силиконовата вътрешност на възглавницата

Ако не искате да сте изложени на изкуствени и токсични химикали, докато спите, ползвайте копринена калъфка. Повечето възглавници са направени от синтетични материали, които действат алергенно или повлияват на ендокринната система. Ако спите върху копринена възглавница ще намалите риска от излагане на влиянието на тези химикали.

Те са меки и удобни

Няма нищо по-важно от удобството по време на сън. Това му помага да е пълноценен и дълбок.

Коментирай
Свободно време