Здраве и красота

Какви са ползите от упражнението въздушни ритници

За стегната фигура

15.07.2019г. / 14 45ч.
Михаела Лазарова
Кадър: youtube

Кадър: youtube

Чували ли сте за упражнението въздушни ритници (Flutter Kicks)? То има редица предимства за фигурата и може да бъде част от вашата спортна програма.

Как да изпълнявате упражнението:

  • Легнете на постелка за гимнастика.
  • Ръцете поставете с дланите на земята, да бъдат близо до тялото ви. Повдигнете краката, стегнете корема, и започнете да ги движите нагоре-надолу. Получава се нещо като ножица.
  • Направете 15 повторения, отдъхнете 10-15 секунди и отново повторете. Така може да направите 3-4 серии по 15 повторения, като във времето да ги увеличавате.

Какви са ползите?

1. Изгаряте калории

Въздушните ритници са упражнение, което ще ви помогне да изгорите между 20 и 120 калории. Всичко зависи от вашето телесно тегло, продължителността и интензивността на упражненията. Може да се опитате да ги правите в рамките на 15 минути.

Как да отслабнем, ако сме с ябълковидна или крушовидна форма на тялото

2. Отлично кардио

Кардио тренировката увеличава сърдечната честота. В резултат на това до мускулите достига повече кислород, който се използва за изгаряне на излишните телесни мазнини.

Въздушните ритници могат да бъдат вашето допълнение към кардио тренировката, насочена към проблемните зони като бедрата, коремчето и задните части.

3. Тонизира долната част на тялото

Редовното практикуване на упражнението спомага за стягане на долната част на тялото и по-специално долните части на корема, гърба, бедрата. Когато го изпълняваме, ние активираме мускулите, те се възстановяват и стават по-силни, стегнати.

Протеинови салати за отслабване

4. Топи коремните мазнини

Коремните мазнини не само пречат да изглеждаме и да се чувстваме привлекателни, но носят здравословни рискове за вътрешните органи. За съжаление, този тип мазнини са най-трудни за редуциране. Стресът и нездравословното хранене са причина да трупаме повече излишни мазнини около талията. Хубавото е, че следвайки здравословен режим на хранене и практикувайки редовно въздушни ритници, спомагаме за активирането на всички коремни мускули и редуцираме мазнините.

5. Оформя коремни мускули

Докато топите излишните мастни натрупвания от коремчето, вие стягате и оформяте секси коремни мускули. Разбира се, трябва редовно да правите въздушни ритници и да обърнете внимание на това какво консумирате.

Как да намалите приема на въглехидрати

6. По-силни и стегнати бедра

Както вече споменахме, това упражнение е чудесно и за бедрата, тъй като помага техните мускули да се активират и стегнат. Колкото повече използваме един мускул, толкова повече се стяга.

Но това не води до мускулна слабост, а когато си почиваме, мускулите ни се възстановяват в силни мускулни влакна. Силните мускули генерират енергия и подобряват метаболизма.

7. Подобрява стойката, издръжливостта, гъвкавостта, намалява болките в гърба

Има много упражнения, които могат да помогнат да подобрите стойката си. Въздушните ритници е едно от тях. Неправилната стойка е една от най-честите причини за появата на болки в гърба. В дългосрочен план и при прецизно изпълняване, упражнението може да облекчи вашите неразположения, правейки ви по-издръжливи и гъвкави.

Снимка: istock

Коментирай