Здраве и красота

Каква е разликата между оксигениране и хидратиране на кожата?

И двете процедури подмладяват кожата и я освежават

12.08.2019г. / 08 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно сте забелязали, а може и вече да сте ползвали козметика, обогатена с кислород. Мадона се кълне в продуктите с кислород, които подмладяват кожата ѝ. Но какво всъщност означава оксигениране на кожата?

4 типа стареене на кожата>>>

Оксигениране на кожата представлява процесът на доставяне на кислород директно в нея – чрез процедура или обогатен продукт. Допълнителният кислород в кожата предполага увеличаване на клетъчния обмен, регенерацията на епидермалните клетки и подобряване на кръвообращението, което увеличава усвояването на други важни съставки, грижещи се за здравето и младостта на кожата.

Всъщност, от години в медицинската практика по света, както и у нас, в болниците се използват барокамери със сгъстен кислород, който ускорява заздравяването на изгоряла или компрометирана кожа. Кислородът в тези камери е под силно налягане, което прави концентрацията му по-голяма, какъвто ефект не би могъл да се постигне в домашни условия.

Хидратирането, от друга страна, се случва при употреба на локални продукти, които съдържат овлажняващи вещества и които доставят водни молекули вътре в клетките. Те ги насърчават да абсорбират повече влага, което подмладява и съхранява кожата.

6 начина да избелите кожата си>>>

Какви са ползите от оксигенирането на кожата?

Изследванията в тази посока все още не са достатъчни, за да бъдат направени конкретни изводи, но със сигурност оксигенирането поне не вреди. Иначе предположенията относно ползите му са свързани с подмладяване и изсветляване на кожата, премахване на пигментни петна и дълбоко хидратиране.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати