Здраве и красота

Как да сложим край на пигментните петна

За красива кожа с равномерен тен

09.10.2019г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: bioderma

Снимка: bioderma

Красивата и здрава кожа се отличава с това, че има равномерен тен. За съжаление, рано или късно по нея започват да се появяват петна, като видими признаци на стареене. Тези по-тъмни петна се характеризират като локализирани хиперпигментации от дерматолозите. Появата им може да се дължи на различни фактори, както външни, така и вътрешни и засяга и двата пола, както и всяка кожа.

Има три основни типа хиперпигментация:

Мелазма – наричана още маската на бременността, която може да засегне и силния пол. Причинява се от генетични промени, хормонален дисбаланс, слънчевата светлина;

Лентиго (соларно и старческо) – то се свързва със заобикалящата среда, слънчевите изгаряния и сезонното излагане;

Поствъзпалителна хиперпигментация – засяга двата пола на всяка възраст, при всеки тип кожа, особено по-тъмните.

Никой не харесва промяната в тена на кожата и упоритите пигментни петна по нея, които понякога ни създават естетически дискомфорт. Натрупани върху кожата, те могат да бъдат трудни за премахване. Съществуват различни дерматологични терапии за този кожен проблем, като не бива да забравяме и за иновациите в козметиката, които също ни помагат да възвърнем блясъка и равномерния тен на кожата си.

Серията Pigmentbio на BIODERMA е точно такава. Тя е ново решение за кожата с хиперпигментация и идеален баланс между ефикасност и толерантност, за да ѝ осигури едно подсилване с витамини. Една изсветляваща грижа, която спомага за възвръщането на естествения блясък на кожата, при това дълготрайно.

Това е пълна гама от продукти против неприятните тъмни петна, която е подходяща за всички типове кожа, за сутрешна и вечерна терапия, както и за най-деликатните части на тялото.

 

Коментирай
Свободно време