Не е ли странно това как по-често намираме причини да се разделяме и спорим за определени теми, вместо да намираме общото помежду си и да сме заедно? На различни мнения сме дори за датата 14 февруари. Едни празнуват деня на влюбените – св. Валентин, а други казват, че всъщност това бил ден на виното – Трифон Зарезан. Спори се разпалено кой е българският празник и кой привнесеният и се чертаят линии на разделение. Все едно тези две прекрасни неща не вървят ръка за ръка?

Или ако перифразираме неповторимия Кирил Христов –

„Тъй хубаво е всичко окол мене!

Любов и вино! Вино и любов!“

И като сме на поетична вълна нека обърнем внимание на сърцето, което се е превърнало в универсалния символ на любовта. Да погледнем на темата през очите на влюбения, за когото най-важен на света е другият и грижата за него.

Всеки човек, макар и неволно живее със своите страхове свързани с любимия и неговото здраве.

Обичащият е готов на всичко, за да предпази любимите си същества здрави и силни. За съжаление обаче все по-често чуваме научни съобщения, които ни казват, че младостта не е застраховка срещу сърдечносъдови проблеми. Начинът ни на живот, забързан и стресов също не спомагат за здравето на сърцето. Стряскаме се от новини за сериозни проблеми със сърдечносъдовата система при млади хора, за които не бихме помислили, че имат подобни страдания. И започваме все по-често да се питаме – възможно ли е да се грижим за сърцето си и за сърцето на любимия, и как?

Снимка: istock

Най-простият отговор е – с вино! И по-точно с екстракт от червено вино, който има уникални свойства за предпазване и подобряване работата на сърдечносъдовата система. Това е ресвератролът!

Ресвератролът е естествено съединение, съдържащо се в редица натурални продукти и най-вече в люспите на червеното грозде. По природа той е биофлавоноид с изразено антиоксидантно действие. Затова веществото проявява свойства, като например предпазване от остеопороза, ускоряване на горенето на мазнини и разбира се, въздействие върху кръвното налягане. Влияе положително и значително подобрява кръвния поток, особено към мозъка. Понижава кръвното налягане при хора с хипертония. Действа благотворно при хора с повишен риск от сърдечни заболявания и намалява нивата на „лошия“ холестерол.

Как можем да си набавим нужния Ресвератрол? Комбинацията от три натурални съставки на ProViotic Cardio е оптимална за стимулиране на сърдечносъдовата, имунната и храносмилателните системи.

В допълнение към ресвератрола, формулата на ProViotic Cardio включва и екстракт от синя жлъчка и Lactobacillus plantarum. Синята жлъчка е растение, познато с лечебните си свойства и използвано още от древността. Подпомага и подобрява метаболизма и се бори със затлъстяването и наднорменото тегло, които също биха могли да повлияят неблагоприятно на работата на сърцето. А когато добавим Lactobacillus plantarum с неговия стимулиращ имунната система ефект и противовъзпалително действие, разбираме защо ProViotic Cardio е един завършен продукт, изцяло от натурални съставки, създаден за цялостна грижа за сърдечносъдовата система.

И така, ако наистина искаме да се погрижим за сърцето си и за сърцето на любимия човек, никога не трябва да разделяме любовта от виното. Нека сърцата ви бият здрави заедно за много години и много щастие. Честит празник!

Proviotic Cardio ще намерите в аптеките и онлайн на pro-viotic.eu/cardio .