Здраве и красота

4 ползи за здравето от ароматерапевтичните свещи

Те са не само за украса

28.02.2020г. / 05 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпреки че прекарваме повече часове на работното си място, домът е онова наше местенце, в което като се приберем, трябва да намираме спокойствие, уют. Затова всеки от нас, намира начин как да го направи по-приятно. Добавяме малки детайли в декорацията, като фигурки, картини, възглавници и свещи. На свещите обикновено гледаме като на нещо красиво, което палим в романтична вечер, докато вечеряме или посрещаме гости.

Всъщност, свещите са много повече от красиво допълнение към интериора на дома, особено ако са ароматерапевтични. Те са не само красиви, но имат и някои ползи за нашето физическо и емоционално здраве. Вижте защо е хубаво да ги имате в дома или офиса си.

Повишаване на енергията

Когато енергийните ви нива са спаднали и имате нужда от леко успокоение, ароматните свещи са чудесни. Те ще ви заредят с енергия и ще подобрят настроението ви. Това особено важи за аромати като канела, лимон и джинджифил.

Ароматерапия у дома или в офиса

При затруднено дишане

Още една причина да си купите ароматни свещи е, че техният аромат може да подейства и терапевтично. Ако имате затруднено дишане в резултат на запушен нос при настинки и грип, просто си запалете свещички с масло от черен пипер или мента. Прекрасният им аромат действа отблокиращо на запушените носни пътища.

При психическа умора

Ароматерапевтичните свещи са чудесни и за онези дни, в които умствената умора надделява над физическата. В тези моменти, обикновено сме притеснени, малко по-нервни. За щастие, приятните аромати на мента, босилек или евкалипт, могат да повишат бдителността ни и да ни освободят от цялата тази отрицателна енергия.

Ароматерапия за всяко помещение в дома

Ароматерапевтични свещи за по-добър сън

Ако страдате от безсъние, аромати като лавандула, сандалово дърво, риган и лайка могат да ви помогнат да спите спокойно и пълноценно.

Купете си свещи и с аромати на:

  • Лимон – Свещите с аромат на лимон са най-популярни за облекчаване на гаденето и съживяване на ума и тялото;
  • Роза – Луксозно ухание, което стимулира романтиката и по-добрия сън;
  • Евкалипт – За намаляване на главоболието и облекчаване на запушените синуси;
  • Свещи от пчелен восък – Смята се, че спомагат за пречистване на въздуха и успокояване на ума;
  • Ванилия – Един от най-релаксиращите аромати, но и настройващи ни на любовна вълна.

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 4 години )
Къде се продават ароматни свещи за терапия? Защото няма такава дума на български, която употребявате и напротив, ароматните свещи са вредни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар