Здраве и красота

10 храни подходящи за маски за лице

Подхранват кожата в дълбочина

23.03.2020г. / 11 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпреки богатия избор от козметични маски, които можем да си закупим за различни типове кожи, подхранване и бръчки, домашните маски за лице си остават любими. Кои храни ползвате за вашите? Вижте 10 предложения, които да направите част от вашите ритуали за красота.

Мед – Овлажнява кожата, действа силно антибактериално, подходяща грижа е за проблемни кожи с акне, забавя появата на бръчки.

4 маски с мед за перфектна кожа

Кокосово масло – Кокосовото масло има невероятни хидратиращи и възстановяващи свойства. Богато е на антиоксиданти и действа противогъбично. Нанесено върху кожата под формата на маска, я прави по-мека, еластична и подхранена.

Маски за лице с кокосово масло

Натурално какао на прах – Какаото е друга храна, която може да направите част от вашите домашни маски за лице. То е богат източник на антиоксиданти, помага на кожата да се защити от увреждането на свободните радикали. Действа стягащо, подходящо е и за домашни пилинги.

5 лифтинг маски за лице с яйца

Куркума – Тя има незаменими противовъзпалителни, антисептични, антиоксидантни и стягащи кожата свойства. Маската с куркума спомага за намаляване на фините линии, избледняване на белези. Разбира се, трябва да е в малки количества и в комбинация с други съставки, за да не оцвети кожата ви.

Маски с куркума за всяка нужда

Олио от гроздови семки – Абсорбира се по-лесно от кожата, има приятна текстура. Богато е на мастни киселини, антиоксиданти, витамини А и Е.

Авокадо – Може да намачкате добре узряло авокадо или да ползвате масло от него. То е подходящо за маски за по-сухи кожи на лицето. Спомага за регенерацията на кожата и дълбокото ѝ подхранване.

Зелен чай – Богат е на антиоксиданти и има редица предимства, когато се нанася върху кожата на лицето. Доказано е, че зеленият чай намалява възпалението и може да помогне за успокояване на кожата. Също така стяга и забавя появата на бръчки.

Натурално кисело мляко – Богато на калций, протеини и пробиотици. Съдържа и млечна киселина, която действа като лек ексфолиант, което го прави подходяща храна за вашите домашни маски за лице. След маска с кисело мляко, кожата е по-сияйна и подхранена.

Свързани статии

Канела – Ароматната подправка е богата на антиоксиданти, но също така помага за подобряване на естествения синтез на колаген в кожните клетки. Маските с канела са подходящи за елиминиране на мъртвите кожни клетки, подмладяване, за кожи склонни към акне, за повече блясък.

Кокосово мляко – То е част от нашите кулинарни рецепти, но кремообразната му текстура го прави подходяща храна за домашните маски за лице. Благодарение на високото съдържание на мазнини, кокосовото мляко е чудесен овлажнител, което означава, че подхранва кожата в дълбочина. Също така противодейства и на свободните радикали, които ускоряват стареенето на кожата.

Други храни подходящи за домашните ви маски за лице са:

  • Домати;
  • Моркови;
  • Тиква;
  • Банан;
  • Цитруси;
  • Смлени ядки;
  • Сурови картофи;
  • Краставици.

Снимки: iStock

Коментирай