Здраве и красота

COVID-19 ни затвори у дома. Как да преборим стреса от застояването вкъщи?

Да намерим занимания, които да ни разсейват и да ни водят далеч от „изолацията“

04.04.2020г. / 11 09ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпреки че социалното дистанциране не означава напълно лишаване от контакт с околните, все пак означава, че прекарваме драстично повече време сами, изолирани или с шепа хора около себе си и то в затворени пространства. Това несъмнено влияе драматично на психическото ни състояние, мотивацията ни и менталното ни здраве.

Какво можем да направим?

На първо място е редно да намерим занимания, които да ни разсейват от гореспоменатите факти и да ни водят далеч от „изолацията“. Дали това ще е ново хоби, фокусиране върху работата ни, макар и в много случаи тя да е дистанционна, или друго любимо занимание – филми, книги, игри или семейни активности на затворено. Трябва да намерим нещо!

Факт е, обаче, че стресът и паниката, поради фокуса на всички медии върху пандемията COVID-19 и последствията от нея – са навсякъде и трудно можем да избягаме от тях. А и изолацията подхранва точно тези неприятни емоции. За да гарантираме своето спокойствие можем да приемаме хранителни добавки от натурален произход като Лотосоник от Danhson, които да ни помогнат да се справим с безпокойството и тревогата от създалата се паника около пандемията.

Ако сте спортист, който е ограничен откъм възможности за активен начин на живот и застояването у дома влияе зле на психиката ви, или имате предразположения към паник атаки, то хранителни добавки на растителна основа като Лотосоник са напълно подходящи за гарантирането на спокойствието ви.

Хранителната добавка е съставена от екстракти от семена и цвят на лотос, туя, китайска фурма, бяла черница, еритрина, диоскорея и люспи от плодове на око на дракон, които успокояват нервната и сърдечната система, действат благоприятно на храносмилането, както и имат тонизиращ ефект – точно това, което ни е нужно във време на застояване вкъщи и прекомерен стрес.

 

Здраве и красота