Здраве и красота

Цитрусите – приятел на имунната система

COVID-19 атакува главно хора с понижен имунитет, затова е добре да обърнем внимание на имунната си система

06.04.2020г. / 12 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Силната имунна система означава здраве и сигурност, особено във времена, в които върлуват най-различни вирусни заболявания. Много от нас пренебрегват значението на нейното укрепване, докато не почувстват, че се разболяват, а тогава вече е късно. Новият COVID-19 атакува главно хора с понижен имунитет – още една причина да обърнем внимание на имунната си система.

Всички здравни експерти отдават голямо значение на здравословното хранене и на балансираната диета като ключ към доброто здраве. Редовният прием на плодове и зеленчуци, богати на витамини, има положително влияние върху имунната система. Цитрусовите плодове са най-богати на Витамин С и са идеалното оръжие срещу сезонните грипове и вируси.

Особено внимание трябва да се обърне на грейпфрута. Той е един от плодовете с най-високо съдържание на витамини. Доказано е, че екстрактът от грейпфрут оказва благоприятно влияние на естествената чревна флора и е природосъобразно детоксикиращо средство. Това е причина продуктите с екстракт от грейпфрут да са особено подходящи за прием при остри вирусни инфекции.

Най-висока концентрация на екстракт от грейпфрут сред всички предлагани на българския пазар продукти има ЦитроМикс от Дансон. Той представлява хранителна добавка, подпомагаща имунитета както и подкрепяща сърдечносъдовата система, благоприятства стомашно-чревния тракт, и балансира чревната флора. ЦитроМикс е мощен имуностимулатор съдържащ витамини С, А и D3, които съдействат на организма да се справи по-бързо с вирусните инфекции. Най-доброто решение е тези витамини да бъдат комбинирани в един продукт, който не само да улесни приема, а и да гарантира възможно най-добра синергия между нутриентите. Мощният имуностимулатор може да се приема както профилактично, за да се предпазим от вирусни заболявания, укрепвайки имунната си система, така и ако се разболеем, за да улесним и съкратим периода на лечение.

Ролята на здравословната диета за имунната система не трябва да се подценява. Когато няма начин да си набавим всички необходими вещества, на помощ идват хранителни добавки като ЦитроМикс, които да държат вирусите и настинките далеч от нашия организъм.

Как трябва да се приемат витамините? Отговорът е – в течна форма. Течната форма е съпроводена с иновативни технологии за по-бързо абсорбиране на нутриентите в организма. Така ефектът им може да се усети в пъти по-бързо от обикновения прием на витамини под формата на таблетки и хапчета.