Има събития, които до голяма степен не зависят от нас. Сегашната ситуация с коронавируса е точно такава. COVID-19 дойде в живота ни неочаквано и сега ни се налага да проявим повече адаптивност от всякога. Резките промени не бива да ни спират да се грижим за красотата си. Вижте няколко съвета за това как да се грижите за кожата на лицето си по време на пандемия.

Ежедневната грижа трябва да е с повишено внимание, особено ако носите предпазна маска

Един от минусите за нашата красота, когато прекарваме повече време у дома е, че може да занемарим ежедневните грижи за здравето и красотата на кожата (косата също). Това не бива да се случва. Почиствайте кожата си сутрин и вечер, също така след продължително носене на предпазна маска.

Инвестирайте в серуми за лице, кремове, които са богати на хиалуронова киселина, за да поддържате нивата на влагата и да увеличите нивата на хидратация. Добавете към ежедневната грижа и натурална розова вода или термална. Те успокояват, хидратират, освежават и осигуряват важни елементи на кожата.

Нанасяйте слънцезащитна козметика

Налага се, дори и да носите предпазна маска, защото винаги има открити части от лицето, а и маската няма да ви предпази на 100% от вредните слънчеви лъчи.

Внимавайте как се храните

Не бива да забравяме, че подхранваме кожата си не само локално, нанасяйки козметични средства, но също така влияем на нейното здраве и красота чрез храните, които консумираме. Социалната изолация по време на пандемия е стресова ситуация, която може да ни провокира да консумираме нездравословни храни, в пъти повече.

С какво да замените любимите вредни храни

Ако искате да преоткриете красотата на кожата си, а не обратното, опитайте се да намалите до минимум консумацията на преработени меса, пакетирани храни, пържено, захар, сладкиши. Добавете към менюто си такива храни, които се грижат за това тя да е сияйна, които спомагат за синтеза на колаген. Ако кожата ви е склонна към образуването на акне, избягвайте да консумирате не само гореизброените вредни храни, но и такива, които съдържат нишесте.

Нощни маски против бръчки около очите

Повече време за маски и пилинги

Изолацията у дома има и положителни страни. Тъй като се налага по-рядко да излизате, може да нанасяте върху кожата си продукти с ретинол, които правят лек пилинг на кожата (попитайте за тях дерматолог или в аптеката). Разбира се, може да ползвате и обикновени пилинги, които ще ви помогнат да елиминирате мъртвите кожни клетки.

Още по темата

Маските за лице са чудесна грижа, с която може да глезите кожата си 1-2 пъти седмично. Лекият масаж на лицето, парната баня, също ще се отразят благоприятно на кожата ви.

Възможно е да се появяват повече пъпки

Когато сме стресирани в тялото ни се случват някои химически реакции, които винаги се отразяват на състоянието на кожата. Тя може да стане по-чувствителна, да се възпалява, да синтезира повече себум, пот, което да доведе до по-честата поява на пъпки. Въпреки че е изкушаващо, не стискайте пъпките, а обърнете внимание на ежедневната грижа, начина на хранене, хидратацията ѝ, достатъчната консумация на вода и спете поне 8 часа.

Снимка: iStock