Здраве и красота

5 от най-добрите масла против бръчки около устните

Хидратират и доставят полезни антиоксиданти на кожата

30.08.2021г. / 12 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Естествените дарове на природата са и едни от най-добрите средства за борба с бръчките. Етеричните масла са точно такъв прекрасен начин да ограничите появата на бръчките и да забавите процесите на стареене.

Зоната около устата и носа е една от най-силно податливите на поява на бръчки и фини линии. Така наречените назолабиални бръчки се получават заради мимическите движения, които правим при говор, смях, прозяване и всички останали движения на устните и мускулите около тях. Сериозен фактор е и загубата на тегло, която се отразява на подкожните мазнини в тази зона, което може да доведе до увисване на кожата около устните, носа и бузите.

5 начина да ползваме кокосово масло против бръчки и увисване на кожата

Кои са най-добрите етерични масла, подходящи за употреба в зоната около устните и можещи да допринесат за предотвратяването на ранна поява на бръчки в тази област?

Масло от лимон

Маслото от лимон е много богато на витамин С, който е мощен антиоксидант. Като такъв, витамин С спомага за синтеза на колаген и се бори със стареещите процеси в кожата. Маслото от лимон хидратира в дълбочина и подхранва кожата около устните.

На борба с мимическите бръчки

Масло от сандалово дърво

Маслото от сандалово дърво има силни противовъзпалителни свойства. Освен това е мощен хидратант, който компенсира загубата на влага от кожата на лицето.

Масло от салвия

Салвията е билка с много ползи за здравето на кожата. В нея се съдържат антиоксиданти, които се борят с оксидативния стрес и влиянието на свободните радикали. Някои проучвания показват, че маслото от салвия може да предотврати увреждания в клетките на ДНК, което прави процесите на стареене по-забавени и отложени във времето.

5 вида чай против бръчки

Масло от нар

Маслото от нар има множество полезни свойства. То е богато на хранителни вещества и витамини. Има противовъзпалителни свойства, би могло да помогне в борбата с образуването на ракови клетки, както и да намали пигментните петна, причинени от влиянието на слънчевата светлина.

Масло от лавандула

Освен превъзходните си свойства по отношение на намаляването на стреса и тревожността, маслото от лавандула е и мощен антиоксидант. Той се бори с бръчките по лицето и най-вече около устните, допринася за добрата хидратация и поддържане на еластичността на кожата.

Домашна терапия срещу бръчки

Коментирай
Свободно време