Здраве и красота

За кои козметични продукти си заслужава да харчим пари

Някои от тях са безценни в хигиената и грижата за кожата

30.04.2020г. / 10 41ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато говорим за грижа за кожата е необходимо да определим двата основни типа хора – едни, които подценяват продуктите и ползите им за кожата, и други, които прекаляват с употребата на всевъзможни продукти.

Залитането в нито една крайност не е полезно нито за здравето ни, нито за красотата ни. Не бива да прекаляваме в употребата на прекомерно много продукти, така както и не бива да пропускаме важни стъпки от бюти ритуалите, задължителни за добрия външен вид, към който се стремим. В този ред на мисли е добре да знаем кои са козметичните продукти, за които не бива да пестим средства, а напротив – да избираме качествена и подходяща за кожата ни козметика.

Сапун.

Може би ви изглежда странно, че започваме списъка именно с този продукт, но това не е никак маловажно. В извънредната ситуация с коронавируса COVID-19, в която се намираме, всички разбрахме по болезнен начин, че хигиенните навици са животоспасяващи.

Редовната употреба на качествени сапуни за ръце е задължителен навик от личната ни хигиена, който може да ни предпази от заразяване с опасни вируси, от разпространението им и да защити кожата от вредни бактерии.

Това, което не бива да забравяме обаче е качеството на сапуна. Той трябва да е с щадяща кожата формула, най-добре хидратиращ, тъй като прекомерното миене на ръцете изсушава кожата. Хидратиращият сапун има свойствата да предпази кожата от изсушаване и да я подхрани за по-дълъг период от време.

Крем за ръце.

По какво ще познаете дали една жена се грижи за кожата си? По ръцете, разбира се. Нежната и деликатна фина кожа на ръцете трябва да е мека, приятна на допир.

Защо не бива да пестите пари, що се отнася до този продукт? Защото един добър и качествен крем за ръце помага да запазите кожата хидратирана, подхранена и защитена през цялото време. Кремът е продукт, който трябва да използвате всеки ден през цялата година.

Препоръчително е да имате винаги един крем в чантата си, за да сте подготвени непрекъснато и по всяко време. Редовното нанасяне на крема ще запази кожата мека и ще я защити от изсушаване, което пък води до напукване на кожата, раздразнение и дори рани, ако не вземете мерки навреме.

Колко често да го използваме?

Няма точна бройка колко пъти на ден е добре да се нанася крема, но повечето бюти специалисти препоръчват да го правим всеки път, когато мием ръцете си, преди да излезем навън и преди да си легнем вечер.

Дезодорант.

В летните месеци, които наближават, със сигурност ще се нуждаем от дезодорант или антиперспирант, който да предотврати неприятната миризма на пот. Качественият продукт освен нежен аромат, осигурява и дълготрайно усещане за свежест, а това е незаменимо в топлите месеци.

Почистващ продукт за лице.

Почистването на лицето не е толкова лесно и просто, както може би звучи. Най-трудното е да се открие правилният продукт за съответния тип кожа, тъй като само тогава почистването ще е наистина ефективно. Такъв безценен продукт е пяната или гелът за почистване, които ще ви помогнат да премахнете замърсяванията, но без да отнемете от кожата нейните естествени масла, тъй като те имат защитни свойства.

Препоръчително е да изберете продукт, предназначен за вашия тип кожа, с почистваща и омекотяваща кожата формула, която може да се употребява ежедневно.

Коментирай
Свободно време