Знаете ли какво е общото между сока от моркови, както и тези от краставица, диня, грейпфрут? Не само, че ни правят по-здрави, но подпомагат процеса на отслабване. Консумацията на пресни сокове е чудесен здравословен начин да се заредите с важни минерали, витамини, фибри и антиоксиданти, които са важни за метаболизма. Вижте още кои 4 сока да добавите към вашата диета за по-добри резултати.

Сок от амла

Амла е широко използвана в индийската традиционна медицина. Сокът от амла е богат на витамин С, който подпомага метаболизма и имунитета, синтеза на колаген. Редовната консумация на този сок е подходяща за намаляване на нивата на холестерола и предпазване от сърдечни заболявания.

Също така спомага за поддържане на здрава дихателна система, облекчаване на стомашните храносмилателни проблеми и запек. Изобилието от антиоксиданти в сока от амла има ползи и за здравето и красотата на кожата, очите.

Сок от алое вера

Има свеж и интересен вкус и е с редица ползи за здравето. Известно е неговото локално приложение за лечение на инфекции на кожата, обриви, сърбеж и други проблеми, алое вера ни е любимо. Хубавото е, че можем да намерим и сок от растението, който сок ще ни осигури витамини В, С и Е заедно с фолат. Редовната му консумация спомага за елиминирането на вредните свободни радикали, които нанасят щети на целия организъм. Сокът от алое намалява и нивата на кръвната захар, което е важно, когато се стремите да отслабнете.

Сок от нар

Сокът от нар е още една полезна напитка за вашата здравословна диета, който ще добави повече блясък на вашата кожа, но подпомага и отслабването. Наровете са богати на антиоксиданти, полифеноли и конюгирана линолова киселина – всички те ви помагат да изгаряте мазнините и да засилите метаболизма си.

Още по темата

Сокът от нар помага също за потискане на апетита ви и се грижи за здравето на сърцето.

Сок от ананас

Но приготвен от свеж плод, а не сок от кутия с добавени захари. Ананасът е един от най-добрите плодове за изгаряне на излишните мастни натрупвания. Важен ензим, който се съдържа в него, наречен бромелаин, помага за метаболизирането на протеина и изгаря излишните мазнини, особено в областта на талията, намалява апетита. Ананасът също е катаболна храна, което означава, че тялото ви изразходва повече калории, за да го обработи, отколкото съдържа самият плод.