Здраве и красота

4 грешки, които допускате с маските за лице

Те нанасят вреди на кожата ви

01.07.2020г. / 08 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вашата грижа за кожата на лицето включва ли маски за лице? Това е чудесно, защото маските доставят на кожата ни допълнителна грижа, витамини, минерали. Но понякога без да се замисляме правим някои грешки, които не помагат, а вредят на кожата ни. Като нанасянето на продукт, който не е съобразен с нашия тип кожа, нуждите ѝ.

Вижте кои са останалите често срещани грешки при използването на маски за лице.

Не почиствате лицето и ръцете си

Задължително правило е маската за лице да се нанася върху предварително почистена кожа. Ръцете ви също трябва да са измити със сапун и топла вода, непосредствено преди нанасянето на маската. Прилагането на продукта с непочистени пръсти, върху непочистено лице, увеличава риска от прехвърляне на бактерии върху кожата, бактериални инфекции, запушване на порите и прави маската по-малко ефективна.

Маски за лице с жълтъци – за красива и млада кожа

Прилагане на твърде много или твърде малко

Както при много други продукти за красота, количеството, което използвате, е ключово. На всяка маска за лице, без значение дали е за еднократна употреба или в по-голяма разфасовка е описано точно дали количеството е за еднократно нанасяне или трябва да нанесете щедро от продукта.

Някои дами разделят еднократните пакетчета за две ползвания, въпреки да са само за едно. Прилагането на твърде малко няма да ви позволи да извлечете всички ползи за вашата кожа, а вече отворената опаковка може да наруши качествата на продукта, ако не е в специална такава за многократна употреба.

Маски за лице с кисело мляко

Друга честа грешка която се допуска с маските за лице е прекаляването с количеството продукт. Това няма да донесе допълнителни ползи за кожата ви, а може дори да я раздразни. Затова следвайте указанията върху опаковката на продукта. Ако например е указано, че трябва слоят маска да е тънък, съобразете се с това.

Свързани статии

Оставяте маската да действа твърде дълго

Всеки вид маска има точно определено време на действие върху кожата на лицето указано на опаковката на продукта. „Удължаването“ на действието ѝ, увеличава риска от раздразнения, зачервявания.

Не нанасяте продукт след маската

Прилагането на маска не завършва вашата бюти рутина. Някои маски изискват изплакване с вода. След като подсушите кожата си е хубаво да ѝ нанесете хидратиращ продукт, дори и маската ви да е била такава. Някои маски се премахват само със салфетка/кърпа и не е необходимо изплакване. Ако усетите леко придърпване на кожата, отново може да ѝ нанесете лека хидратация.

Снимка: iStock

Коментирай