Здраве и красота

Домашна рецепта за масло за кожички около ноктите

Направете маникюра си още по-нежен и здрав

17.07.2020г. / 09 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сухите кожички около ноктите са не просто козметичен проблем. Те могат да станат предпоставка за влошаване състоянието на ноктите и маникюра ви. Освен че карат ноктите ви да изглеждат зле, сухите кожички се лющят, загрубяват, заради тях маникюрът изглежда занемарен. Ацетонът в лаковете и лакочистителите, препаратите за миене и чистене, сапуните са все фактори, които изсушават кожата около ноктите изключително много. Затова се налага да използваме подходящо олио за кожички, което да спаси тяхното състояние.

Най-добрите масла за нокти и кожички

Защо да купувате готови продукти за кожички около ноктите, като можете да си приготвите домашен серум от букет от етерични масла, които да обогатят, подхранят и хидратират сухата кожа около ноктите ви?

Съставки:

  • 15 капки масло от лавандула;
  • 10 капки масло от евкалипт;
  • 10 капки масло от грейпфрут;
  • 5 капки масло от мента;
  • 1 мл масло витамин Е.

Приготвяне:

Напълнете празно шишенце от лак или бутилка с капкомер с етеричните масла, като ги добавите в нея последователно. След всяко масло разклащайте много добре, за да сте сигурни, че ще се смесят добре.

3 рецепти за домашни лосиони за нокти

Мажете кутикулите всяка вечер със серума от масла и го оставяйте да попива за през нощта. Нанасяйте също и след като лакирате ноктите. Комбинацията от масла не само подхранва и хидратира, но и подпомага изсъхването на лака.

Коментирай