Здраве и красота

Домашни еликсири за здрава и жизнена коса

Три невероятно полезни рецепти за възстановяване на косъма и скалпа

05.08.2020г. / 10 44ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Маслата са една от най-добрите грижи за косата и кожата. Те имат релаксиращ, подхранващ и регенериращ ефект. Прилагането на подходящите коктейли от масла може да върне жизнеността на сухата и увредена коса от корените до върха. Масажирането на скалпа допълнително стимулира оздравителните процеси в косата чрез подобряване на кръвообращението в скалпа.

Домашен серум за изтощена коса

Направете си домашни златни еликсири за здрава и жизнена коса с някои невероятни комбинации от натурални масла.

Кокосово масло с листа от къри за растеж и сила на косата

Направете си фантастичен еликсир срещу косопад и за стимулиране на растежа на косата, като смесите вълшебствата на кокосовото масло с листата от къри. Изсипете 250 мл натурално кокосово масло в тиган. След като започне да пуши, изгасете котлона и потопете листата от къри в маслото. Оставете да се охлади, за да попият всички полезни вещества в маслото. След това прецедете маслото добре през тензух. Оставете го да се охлади напълно и го съхранявайте в подходящ съд. Нанасяйте от еликсира веднъж седмично с масажиращи движения върху косата и скалпа.

Топ 3 маски за изтощена коса

Еликсир с кокосово масло, алое и рициново масло за възстановяване на увредена коса

Приготвянето на този еликсир отнема малко повече усилия, но резултатът си заслужава. Комбинацията от тези прекрасни съставки подхранва скалпа, поправя увредената и накъсана коса, а има и допълнителни ползи за кожата.

Изсипете 250 мл натурално кокосово масло в тиган. Междувременно измийте две листа от алое вера. Отлепете краищата, така че да премахнете бодливата част и да оголите гела. Добавете гела към кокосовото масло. Включете котлона на среден огън. След като кокосовото масло започне да пуши, намалете котлона. Изключете котлона и оставете да се охлади леко. Добавете 100 мл рициново масло, докато е още топло. Разбъркайте. След като изстине още малко прехвърлете еликсира в подходящ съд. Използвайте веднъж седмично.

Маски за суха и изтощена коса

Еликсир с витамин Е и зехтин за подхранване на скалпа

Този еликсир е подходящ за кожа, скалп и коса. Всичко, което трябва да направите, е да смесите няколко капсули витамин Е с 2 супени лъжици зехтин. Нанасяйте сместа по два пъти седмично върху косата и скалпа с масажиращи движения. Този еликсир подхранва цялата коса от корена до върха плюс кожата на главата.

Коментирай