Здраве и красота

Домашен серум за изтощена коса

Съдържа хидратиращи и подхранващи етерични масла

10.06.2020г. / 16 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сухите краища на косата се нуждаят от спешна помощ, за да се съживят. С подходящия серум можете да върнете блясъка и жизнеността на косата си, така че отново да засияе като след фризьорски салон.

Край на сухите и накъсани краища на косата

Най-доброто, което можете да подарите на косата си, е домашно приготвен серум за изтощена коса, съдържащ етерични масла. Те са богати източници на витамини А, В1, В2, В5, D, Е, минерали, протеини и мастни киселини. Този невероятен коктейл дава сила на косата, подхранва я в дълбочина, хидратира и ревитализира косъма от корена до върха.

Подхранване на косата с кокосово масло

Съставки:

  • 1 супена лъжица масло от авокадо;
  • 1 супена лъжица рициново масло;
  • 45 мл масло от ленено семе;
  • 25 капки базово етерично масло по избор.

Чудни маски за накъсани и увредени краища

Свързани статии

Смесете маслата за здрава и силна коса. Ако имате много суха коса, можете да добавите малко масло от мирта и мента за повече хидратация. Ако имате нормална коса, можете да добавите лавандула и роза за повече блясък. Ако имате мазна коса, добавете масло от лимон или лайка за златен финал на краищата.

Смесете маслата в бутилка от тъмно стъкло. Слънчевата светлина разваля качествата на маслата и ги уврежда. Съхранявайте в тъмен сух шкаф.

5 прости съвета срещу цъфтящи краища на косата

Нанасяйте малко от серума върху краищата на косата преди употреба на сешоар. Можете да нанасяте по малко и след изсушаване за допълнителен блясък и живина.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Boko ( преди 3 години )