Здраве и красота

15 начина да ползвате кокосово масло за повече красота

Не забравяйте и да го консумирате редовно

09.08.2020г. / 14 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-често използваните масла, не само в кулинарията, е кокосовото. То е изключително богато на витамини А, D, Е, К, магнезий, бета каротин, аминокиселини и други важни хранителни вещества. Грижи се за нашата красота не само когато го консумираме, но и прилагайки го върху кожата, ноктите, косата си. Вижте 15 идеи как да се разкрасите с кокосово масло.

1. Нанасяйте го върху кожата на тялото за дълбоко подхранване и при стрии.

2. Използвайте кокосово масло за домашните ви пилинги за лице и тяло. Трябва ви малко количество от него, утайка от кафе и имате чудесен детокс за вашата кожа.

3. Нанасяйте кокосово масло за дълбоко подхранване на разрошените кожички около ноктите.

4. Помага при подсичане, сърбеж и зачервяване на кожата в резултат на потене.

5. Редувайте го с крема за ръце.

6. Почистете грима си с него. Със своите антимикробни свойства и овлажняващо действие, кокосовото масло е добра грижа за почистване на лицето ви.

7. Направете си домашен дезодорант. Ето една рецепта.

8. За да намалите риска от напукване на устните, мажете ги редовно с кокосово масло или си пригответе този домашен балсам за устни с него.

9. Ползвайте го като нощна грижа. Само няколко капки кокосово масло ще хидратира кожата ви, докато си почивате и ще спомогне за нейното възстановяване.

10. Ако кожата на скалпа ви е суха, лющи се, опитайте да я подхраните с кокосово масло. Маслото има антимикробно действие и може да намали риска от пърхот. Около 20-30 минути преди да измиете косата си, втрийте върху скалпа си малко кокосово масло и го оставете да действа.

11. Вместо гел за бръснене. Не само ще хидратирате кожата си, но ще намалите риска от врастване на косъмчетата, появата на пъпки.

12. За облекчаване на слънчевите изгаряния. Кокосовото масло може да помогне за успокояване на възпалената кожа, освен това осигурява минимална защита срещу вредните слънчеви лъчи. Въпреки това, не забравяйте да нанасяте редовно слънцезащитна козметика.

Свързани статии

13. За заздравяване на рани. Кокосовото масло има антимикробни, противовъзпалителни и хидратиращи свойства. Прилагането му върху повърхностни наранявания и изгаряния, намалява риска от кожни инфекции и ускорява процеса на заздравяване на кожата.

14. Кокосово масло за по-бели зъби. Редовното четкане на зъбите с кокосово масло има редица ползи за оралното здраве, вижте повече тук.

15. Ако искате да подобрите състоянието на вашите мигли, поглезете ги с кокосово масло. Вижте как маслото ги прави по-красиви.

Коментирай