Здраве и красота

Храни, препоръчани от диетолози за тънка талия

Ускоряват метаболизма

21.08.2020г. / 09 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едни от най-трудните за редуциране излишни мазнини са тези в областта на бедрата, дупето и талията. Те изискват специални упражнения, кардио тренировки. Хубавото е, че има някои храни и напитки, препоръчвани от диетолози, за които се смята, че подпомагат изгарянето на калории и намаляване на мазнините в областта на талията (както и останалите проблемни области). Добавете към менюто си нар, зелен чай, сладки картофи, червено грозде, люти чушки, както и:

Лешници

Чудесни за малки закуски, когато изпитваме глад, затова е добре да ги имаме подръка. Вкусните ядки имат противовъзпалителни свойства, но съдържат и мононенаситени мазнини – едни от най-полезните за отслабване. Лешниците са с високо съдържание на антиоксиданти, които са важни за здравето на сърцето.

Кисело мляко

Натурално разбира се! Включването на чаша кисело мляко в диетата ви ще ви осигури протеини, аминокиселини, които задействат хормоните в тялото ви, подпомагащи изгарянето на мазнините и намаляващи апетита.

5 грешки по време на диета, които саботират отслабване

Авокадо

Ако искате да имате тънка талия, включете в менюто си авокадо. Според изследвания, мононенаситените мазнини, които се съдържат в него, подпомагат организма да изгаря излишни мазнини много по-ефективно. Авокадото е много универсално и може да се използва за направата на много неща, включително диетични десерти. Консумацията му ще ви осигури ситост и енергия.

Каква е връзката между отслабването и косопада?

Канела

Може би няма диетолог, който да не отбележи, че канелата има невероятни свойства върху ускоряването на метаболизма. Освен това подобрява настроението, спомага за контрола на кръвната захар. Може да я добавяте към чаша кафе, чай, диетичните палачинки, които си приготвяте.

Свързани статии

Спанак

Чудесен зеленчук, когато се опитвате да стопите излишните мазнини в областта на корема. Тъмните листни зеленчуци като спанака са с високо съдържание на растителни протеини и с ниско съдържание на калории. Листните мембрани в тях, наречени тилакоиди, спомагат за отслабването, а и се смята, че намаляват апетита към вредните храни.

Сини боровинки

Суперхрана, препоръчвана от диетолози, която ще ви помогне да стопите коремчето по-ефективно. Малките сини плодове са богати на антиоксиданти. Редовната им консумация спомага за контрола на нивата на холестерола. Сините боровинки имат малко калории, но спомагат за цялостното изгаряне на излишните мазнини.

Коментирай