Искате да отслабнете. Първото, което предприемате е да си обещаете да се храните здравословно. Обещавате си и да тренирате, да правите упражнения, да увеличите физическата си активност, за да ускорите метаболизма. Това са все добри стратегии и идеи, които могат да помогнат да отслабнете и да вкарате тялото си във форма. В изпълнението на тези идеи обаче често възникват грешки, които пречат на отслабването и постигането на целите. Ето някои от тях, които да избягвате.

Смутита за отслабване, които са и много полезни

Не ядете достатъчно протеини на закуска

Ако една от стратегиите ви за отслабване включва купичка зърнена закуска с малко мляко и банан, час по-късно ще сте изключително гладни. Това създава предпоставка за прекрачване на здравословните намерения за диета и посягане към калорична храна, особено ако сте навън или на работа.

Грешката при този вид закуска е липсата на достатъчно протеини. За да стартира деня с енергия и сили, организмът се нуждае от полезни протеини. Те ще ви поддържат сити до обяд и ще допринесат за ускоряване на метаболизма. Ако изпитвате глад, метаболизмът ви се забавя. Това е грешката, която не трябва да допускате. Прекалено леката закуска крие такъв риск.

3 сутрешни напитки за отслабване

Правите междинни закуски

Това е чудесно и е част от здравословната стратегия, която нутриционистите и диетолозите предлагат. Грешката идва оттам, че много хора правят междинни закуски с големи порции, което ги превръща в още едно хранене. Бъдете внимателни в големината на порциите и на междинните закуски. Те могат да се окажат препъникамъкът, който ви пречи да отслабнете.

Не броите калориите от алкохола

Още една често срещана грешка в отслабването е пренебрегването на течните калории. Ако не им обръщате внимание и не ги включвате в общия калориен прием, който пресмятате, те ще пречат на отслабването. Никога не забравяйте да броите течните калории. Понякога те са по-коварни от твърдите храни, които приемате.

Ядете салата на обяд

Хубаво е да се ограничите от прием на излишни калории и от смесването на много видове хранителни вещества, които са небалансирани. Салата е един от най-честите избори, които правим в менюто си, когато спазваме диета. Само една салата обаче не е достатъчна, за да ви засити. Това може отново да отключи глад след кратко време.

Още по темата

8 летни диети, които топят излишните килограми

Другата грешка е, че избирате салата, в която има твърде много калории, което също има обратния ефект. Ако салатата съдържа изобилие от дресинги, крутони, много месо, тя отново става прекалено калорична и вие оставате с лъжливото усещане, че хапвате „само една салата“.

Премахвате въглехидратите от вечерята си

Много хора грешат, като мислят, че наблягането на протеините вечер е по-добрата стратегия. Не е така, защото за разграждането и усвояването на протеините се изисква повече време и енергия от тялото, с които не разполагате вечер. За да улесните метаболизма си и да си осигурите спокоен сън, яжте повече зеленчуци, които са полезни въглехидрати за вечеря, отколкото да наблягате на големи порции месо.