Неприятната миризма на краката може да ви накара да се срамувате, когато се налага да събуете обувките си. Лошият мирис не е просто козметичен проблем. Обикновено той е придружен с изпотяване и създаване на условия за поява на гъбички и микроорганизми, причиняващи инфекции.

За да се справите с изпотяването на краката и лошата миризма, можете да си направите домашен дезодорант, който да премахне мириса и да върне мекотата на стъпалата ви. Съставките в него са естествени и няма да навредят на потните ви жлези, а ще насърчат здравето на кожата на краката ви.

Домашни средства при лоша миризма на краката

Съставки:

  • 6 супени лъжици царевично нишесте;
  • 3 супени лъжици сода;
  • 5-10 капки масло от чаено дърво;
  • 5-10 капки масло от евкалипт;
  • 10-15 капки масло от мента.

В зависимост от това колко наситена искате да е миризмата на дезодоранта ви можете да дозирате капките по желание в посочения диапазон.

Как да намалим изпотяването и неприятната миризма на краката

Маслото от чаено дърво има много мощни противовъзпалителни, антигъбични и антибиотични свойства, което помага за неутрализирането на потенциално опасните микроорганизми по кожата на краката, причиняващи лош мирис.

Още по темата

Маслото от евкалипт също помага за намаляване на възпалението по кожата, както и за потискане на изпотяването.

Маслото от мента ухае прекрасно и осигурява свежест за краката, придружена с приятно усещане за охлаждане.

3 начина да спрете обилното изпотяване

Приготвяне:

Смесете всички съставки в буркан. Разбъркайте ги добре. Изчакайте няколко часа преди да използвате. Преди всяка употреба разклащайте добре бурканчето, за да избегнете отлагане и слепване на съставките.

Дезодорантът за крака може да се прилага директно върху кожата, както и вътре в самите обувки.