Здраве и красота

Грешки с прическата, които ви правят по-стари

Как да поддържате косата си модерна

10.11.2020г. / 17 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка дама сама избира своята прическа. Понякога си мислим, че косата ни е оформена по най-добрия начин, но може и да грешим. Не е лошо от време на време да се вслушваме в съветите на приятелките си или да се осведомяваме за актуалните модни тенденции в прическите, защото има вероятност косата ни да ни кара да изглеждаме по-стари по една проста причина – носим прическа демоде.

Идеи за лесни прически за няколко минути (галерия)

Как прическата ни може да ни състари?

Внимавайте с дължината

Ако в тийнейджърските си години сте носили дълга коса до кръста, с напредване на възрастта това започва да ви състарява. Актуалните дължини в прическите са далеч над кръста ви. Имайте го предвид, когато се отбивате до фризьора си следващия път.

Изборът на цвят е от значение

Тенденциите в цветовете се менят непрекъснато. Ако сте заложили на един и същи цвят от години може би е време да преосмислите прическата си. В момента актуални са раздвижените съчетания от няколко цвята, преливащи нюанси, меките кафяви тонове, както и русите вариации с матиран ефект.

Красиви идеи за прическа боб (галерия)

Избягвайте да носите една и съща прическа дълго време

Ако сте били прекалено дълго време с една и съща коса, тя определено е станала демоде. Прическата ви от десетилетия насам е една и съща и това определено подсказва стара неактуална мода.

Не пренебрегвайте грижата за кожата

За да бъде жизнена и модерна прическата ви преди всичко косата ви трябва да е здрава и жизнена. Грижете се за структурата на косъма. Подхранвайте косата си с масла и хидратиращи маски. Подстригвайте косата си редовно.

5 лесни и бързи трика за красива коса

Коментирай
Здраве и красота