Здраве и красота

Ядки и сушени плодове за отслабване

Вкусни и полезни

04.10.2020г. / 13 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отслабването и поддържането на здравословно тегло е истинско предизвикателство. Можем да следваме драстични режими на хранене, но те няма да доведат до дълготраен резултат, но и ще изложат на риск здравето ни. Ето защо е важно да си осигурим разнообразна диета, която да включва освен полезни семена, като смляно ленено семе и ядки – сурови или печени без подправки и сушени плодове. Вижте кои, освен лешници, кашу и сушени череши, са подходящи за забързване на метаболизма, разбира се в малки количества. 

Как изглеждат 100 калории в плодове, ядките и зеленчуците

Бадеми

Бадемите са нискокалорична закуска, изключително хранителни дори в малки количества от около 20-30 грама. Ядките са богати на протеини, мононаситени мазнини и антиоксиданти, което ги прави суперхрана за тези, които се опитват да отслабнат. Редовната им консумация спомага за поддържането на стабилни нива на холестерола и ни осигурява важния за красотата на кожата и косата витамин Е. 

4 риска, които крият коремните мазнини

Фурми

Идеалният сушен плод, който ще залъже глада ви за сладкиши, когато сте на диета. Важно условие е да консумирате такива, които са без добавени захари. Хубавото е, че могат да се намерят. Фурмите ще ви направят и по-енергични и издръжливи по време на спорт, благодарение на съдържащия се в тях витамин B5. Не забравяйте да ги включвате във вашите рецепти за сурови десерти и смутита. 

Сурови десерти, които са полезни

Орехи

Ако искате да редуцирате телесното си тегло, елиминирайки излишните мазнини, добавете към менюто си орехи. Те съдържат фибри, омега-3 мастни киселини и протеин – хранителни елементи, за които е доказано, че помагат в отслабването. Но заедно с полиненаситените мазнини, намаляват риска от сърдечносъдови заболявания, осигуряват енергия и ситост. 

Сушени кайсии

Те са нискокалорични, когато са натурално сушени и нямат добавена захар. Засищат, енергизират и подобряват перисталтиката. Редовната им консумация намалява риска от анемия и ви осигурява калций, калий, желязо и магнезий.

5 плода, полезни за женското здраве

Шамфъстъци

Шамфъстъкът е много питателна и вкусна храна. Може да ги хапвате между храненията, тъй като фибрите в тях ще ви осигурят ситост за по-дълго време.

Свързани статии

Тези ядки са богат източник на растителни протеини, желязо, магнезий, витамини, мазнини и други основни хранителни вещества, необходими на организма, особено по време на диета. Подходящи за вашите здравословни смути напитки, сурови бонбони. 

Стафиди

Стафидите са вкусни и също спомагат за подобряване на метаболизма и загубата на излишни килограми. Когато ги консумираме, ние се чувстваме по-сити, но и се грижим за храносмилателната си система, осигурявайки ѝ фибри. Стафидите заедно със сушените сливи, са едни от най-добрите плодове при запек. Тъй като са изключително сладки, ни помагат да заситим глада си за сладкиши.

Коментирай