Здраве и красота

4 етерични масла, които да включите в грижата за кожата

Богати на антиоксиданти

22.10.2020г. / 18 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Етеричните масла са едни от най-често използваните съставки в козметичните продукти в грижа за кожата. Обичаме да си купуваме масла, да ги комбинираме, да ги добавяме към маските за лице, ваната, кремовете. Препоръчително е маслата да се комбинират с кокосово масло, за да не предизвикат дразнение на кожата. Вижте 4 етерични масла, които ще се погрижат за красотата ви.

Етерично масло от розмарин за по-младежки вид на кожата

Ароматното масло има редица ползи за кожата. Включвайки го в рутината ви за грижа за кожата, може да подобрите нейното състояние, тъй като то съдържа антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, които я предпазват от увреждането, причинено от свободните радикали.

Масло от нар в борба с бръчките

Това е едно от най-добрите масла за кожата, тъй като помага за забавяне признаците на стареене по нея. Маслото съдържа съединения, които са полезни за подобряване на еластичността на кожата и борбата с бръчките. Съдържа витамин С, спомага за регенерацията на клетките, синтеза на колаген, намалява увреждането от UV лъчите.

Масло от жожоба за предотвратяване отпускането на кожата

При качване и сваляне на килограми, а и с напредването на възрастта, еластичността на кожата намалява, контурът ѝ се отпуска.

Свързани статии

Маслото съдържа противовъзпалителни съединения, които са полезни в борба с признаците на стареене като фини линии, бръчки, но също така подобрява и еластичността на кожата, предотвратява отпускането.

Етерично масло от смирна срещу влиянието на свободните радикали

Маслото е богато на антиоксиданти, които действат срещу свободните радикали, причиняващи преждевременно стареене. Особено подходящо е за по-зряла кожа. Както останалите масла, така и това е добре да се комбинира с базово масло като кокосовото.

Коментирай