Здраве и красота

3 домашни маски за есенна красота на кожата

Хидратират, съживяват и обогатяват кожата

26.10.2020г. / 11 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Есента е прекрасен сезон, в който берем плодовете на лятото. Възползвайте се от полезните ѝ дарове и ги включете в рутината си за красота. Кожата се нуждае от много грижи през есента, за да е здрава, жизнена и красива. Подарете ѝ домашно приготвени маски, за да върнете блясъка и свежестта ѝ. 

7 чудодейни маски за лице

Маска с тиква

Тиквата е много богата на витамин С и цинк – мощни антиоксиданти, които връщат здравия вид на кожата, борят се със стареенето и появата на бръчки. В нея се намира изобилие от витамин А, който има оздравителни свойства спрямо кожата, прави я здрава, еластична и подхранена в дълбочина. 

Съставки

  • 1 супена лъжица тиквено пюре;
  • 1 чаена лъжица мед;
  • ½ чаена лъжица прясно мляко.

Смесете всички съставки. Нанесете върху чиста и подсушена кожа. Изчакайте да подейства 20 минути. След това измийте с топла вода. 

Маски за лице при бръчки и за незабавно освежаване на кожата

Маска с канела и индийско орехче

Тези две пикантни ароматни подправки са чудесни за кожата. Индийското орехче има противовъзпалителни свойства и повлиява положително симптомите при акне. Канелата е натурален ексфолиант и антисептик, който също намалява възпаленията и ускорява оздравителните процеси в кожата. Тези съставки, смесени с мед правят чудеса с кожата. 

Съставки

  • 1 супена лъжица мед;
  • ¼ чаена лъжица канела;
  • ¼ чаена лъжица индийско орехче.

Смесете всички съставки. Нанесете много внимателно върху почистено и подсушено лице, като избягвате зоната около очите. Не търкайте кожата с маската, защото тя има силен абразивен ефект и може да е неподходяща при чувствителна кожа. Оставете маската да действа 20 минути, след това измийте с топла вода. 

Свързани статии

Маска с червени боровинки

Червените боровинки са много богати на витамин С и К. И двата витамина са антиоксиданти с много мощен ефект върху кожата, който намалява тъмните кръгове и ускорява деленето на здравите клетки. 

5 интересни рецепти за домашни маски за лице

Съставки: 

  • 6-7 червени боровинки, намачкани;
  • 1 чаена лъжица мед; 
  • 1 чаена лъжица кисело мляко.

Смесете всички съставки. Нанесете с кръгообразни движения, като избягвате зоната около очите. Оставете да действа 15 минути и измийте с топла вода. 

Коментирай