Здраве и красота

Защо не трябва да използвате кокосово масло върху лицето си?

Не е добра идея за кожата

23.11.2020г. / 09 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кокосовото масло е често употребявано за целите за постигане на красива кожа. То има славата на продукт, който хидратира в дълбочина, омекотява, прави кожата здрава и жизнена. Но може да се изненадате, ако разберете, че има едно място, на което не трябва да го използвате и това е лицето ви.

4 рецепти с кокосово масло

Колкото и невероятно да звучи, според много дерматолози, прилагането на кокосово масло върху кожата на лицето е противопоказно. Дерматологът Пол Дийн обяснява пред Skin Resource.MD, цитиран от healthdigest.com, че кокосовото масло е едно от най-високо комедоногенните масла, което означава, че би могло да създаде сериозни проблеми при чувствителна кожа, кожа, склонна към акне и мазна кожа с повишени нива на себум.

Кокосовото масло прониква в дълбочина и това може да предизвика запушване на порите, възпаления, задържане на мастни и кожни клетки, създаване на условия за гнойни пъпки.

5 начина да ползваме кокосово масло против бръчки и увисване на кожата

Друг проблем е, че кокосовото масло не осигурява необходимите хранителни вещества за кожата на лицето. По-подходящи за тази деликатна зона са маслото от шипка, баобаб, таману. Тези масла са чудесни за проблемна кожа. Те намаляват възпалението, заличават белезите и подхранват добре кожата.

Кокосовото масло е по-подходящо за нормална и суха кожа. При този тип кожи то действа хидратиращо.

Трикове за красота с кокосово масло

Помислете преди да прилагате кокосово масло върху лицето си. Твърде индивидуално е и въпреки че кокосовото масло се рекламира като универсален полезен продукт от природата, той се оказва не толкова подходящ за кожата на лицето. Има много други масла, които могат да направят чудеса с кожата ви.  

Коментирай