Здраве и красота

4 домашни пилинга за красива кожа на ръцете

Не забравяйте, че ръцете разкриват възрастта на една жена

02.02.2021г. / 14 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаем, че редовното ексфолиране на кожата я прави мека, намалява пигментните петна, забавя появата на бръчките, има стягащо действие. Правим пилинги на кожата на тялото, лицето, но колко често се грижим и по този начин за ръцете си?

Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме с вас 4 рецепти за домашни пилинги за ръце, които да правите 2 пъти месечно.

Пилинг със захар и витамин Е/зехтин

Витамин Е е един от най-добрите овлажнители за кожата, като той е и мощен антиоксидант. Също така намалява риска от напукване на кожата, особено около ноктите. За този пилинг, ако не разполагате с течен витамин Е или капсула, която да разрежете, може да ползвате и зехтин. Маслиновото масло също е богато на витамина.

Необходими съставки:

  • 2 супени лъжици захар;
  • 1 с. л. зехтин или витамин Е;

Комбинирайте двете съставки и леко масажирайте ръцете си около 2-3 минути, след това изплакнете и при нужда нанесете крем.

Маската за лице на Джесика Алба с кокосово масло и кафе

Скраб с кафе и захар

Кафето спомага за елиминиране на мъртвите кожни клетки и стяга кожата. Чудесно е като съставка за пилинг за цялото тяло, включително лицето. За този пилинг за ръце може да ползвате смляно кафе или утайка от него. Ще ви бъдат необходими 2 с. л. кафе, 1 с. л. захар на кристали, зехтин или арганово масло, колкото да се свържат всички съставки. Масажирайте ръцете си в продължение на 2-3 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Етерични масла при подпухнали очи

Скраб с мед и кокосово масло

Две съставки, които имат невероятно въздействие върху кожата. Омекотяват, подхранват с витамини и антиоксиданти, намаляват риска от сухота, зачервяване и сбръчкване.

В купичка комбинирайте:

  • 1 супена лъжица кокосово масло;
  • 1 супена лъжица мед/кленов сироп;
  • 1 ч. л. смляно кафе;
  • 1 ч. л. морска сол.

Разбъркайте добре съставките, масажирайте внимателно върху ръцете си и след 2-3 минути изплакнете с хладка вода.

Свързани статии

Скраб с лимон

Лимонът действа като детоксикатор на кожата, допринася за елиминирането на мъртвите кожни клетки. За тази рецепта може да ползвате сок от пресен лимон или масло от лимон. Ще ви бъдат необходими 2-3 с. л. захар или смляно кафе (утайка), 20 капки етерично масло от лимон или 1 ч. л. сок на пресен лимон, 1-2 с. л. зехтин. Всичко се разбърква добре и се нанася с леки масажни движения. Изплакнете с хладка вода.

Коментирай