Здраве и красота

Най-добрите камъни за масаж на лицето

Кои от тях подобряват тонуса на кожата ни

10.02.2021г. / 11 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато искаме да подобрим енергията към себе си, често се доверяваме на силата на някои красиви камъни, които носим като аксесоар или добавяме към декорацията в дома си. Но камъните са част и от нашите ритуали за красива кожа, особено когато си правим масаж на лицето и шията с ролер.

Ролерите за масаж може да откриете с различни камъни, но вижте кои освен аметистът имат благоприятно влияние върху състоянието на кожата.

Черен обсидиан

Черният обсидиан е най-добрият защитен камък, който помага за почистване и защита на аурата от негативна енергия, емоционален стрес. Той се свързва с коренната чакра и помага за постигане на баланс, яснота. Също така масажът на кожата с ролер черен обсидиан се смята, че спомага за елиминиране на токсините, подобрява нейния тонус, чувстваме се освежени.

Ползите от масажа на лице с ролер

Розов кварц

Антиоксидантен камък, който действа успокояващо. Розовият кварц е наричан още камък на любовта. Най-често в магазините за козметика и красота може да намерите ролер точно с розов кварц. Когато глезите кожата си с него, той спомага за подобряване на кръвообращението, насърчава синтеза на колаген, успокоява чувствителната кожа и насърчава лимфния дренаж, като по този начин се елиминират токсините от тялото. Според някои западни изследвания, действа благоприятно и при розацея. Структурата на кварца е такава, че задържа топлината и студа по-ефективно. Затова и масажът с него дава невероятно усещане.

Розовият кварц се свързва със сърдечната чакра.

Храни, с които да съхраните красотата и здравето си

Зелен нефрит

Също често срещан камък при избор на масажор за лице. За лекия масаж с него се смята, че помага за тонизирането и укрепването на кожните клетки, намалява подпухналостта, стимулира производството на колаген, повишава еластичността. Чудесен е за контуриране и повдигане на лицевия контур.

Свързани статии

В допълнение, красивият зелен камък от векове се използва за привличане на късмет, положителна енергия, вътрешен мир и любов.

Бял нефрит

Масажът с него тонизира и охлажда уморената кожа. Белият нефрит като ролер се смята, че има и благоприятно влияние върху контурирането на мускулите на лицето, намаляване на появата на тъмни кръгове и подпухналост. Усещането докато кожата се масажира е невероятно, защото внася усещане за спокойствие, отмора, чувство за повече красота.

 

Коментирай