Здраве и красота

Ползите от масажа на лице с ролер

Подобрява кръвообращението

17.08.2023г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Грижата за красотата на кожата е както вътрешна чрез храната, която консумираме, така и външна. Какво ще кажете за отпускащ масаж без да се налага да посещавате козметик? За тази цел ще ви трябва ролер за масаж на лице. Може да откриете различни модели, но сред най-често срещаните са тези с два накрайника или две по-големи топки.

Каква е ползата от масажа с ролер?

Подобрява вибрациите

Стресът и тревожността са част от нашето ежедневие. Те са и част от причините за преждевременното стареене на кожата. Затова тя се нуждае от редовен релакс, който масажът с ролер може да ѝ осигури. За кристалните ролери се предполага, че имат редица ползи за подобряване на положителните вибрации.

Така например има някои ролери, които са с розов кварц. Този камък намалява тревожността, негативната енергия, насърчава любовта. Има ролери и с аметист, който също помага да балансираме, да спим по-добре, успокоява нервната система. Ролерите с нефрит спомагат за детокса на кожата, облекчават напрежението в синусите, главоболието, стимулират жизнената енергия „чи“.

5 етерични масла, които стягат кожата и забавят стареенето

Намалява възпалението

Кристалните или метални ролери създават усещане за хлад при допир с кожата. Това допълнително успокоява кожата, намалява възпалението и подпухналостта, възстановява уморените лицеви мускули. Ако вашият ролер случайно не е хладен на допир, поставете го в хладилник за няколко минути преди употреба.

За лимфен дренаж

Сутрин винаги се събуждаме малко подпухнали и подути. Тогава имаме нужда от приятен, няколкоминутен масаж, който да дренира нашите лимфи. Можем да го направим с ролер. Лимфният дренаж е нещо, което тялото ни прави естествено. Въпреки това, масажът с ролер може да подпомогне този процес.

3 маски за лице за стягане и свиване на порите

Подобрява кръвообращението

Когато ползвате ролер за масаж на лицето и шията, вие подобрявате кръвообращението. Подобрената циркулация осигурява повече кислород на кожните клетки в тези области, което подобрява тонуса и структурата на кожата.

Как се прави масажът?

Хубавото на този вид масажор за лице е, че можем да го ползваме по всяко време на деня и навсякъде. Започнете масажа от челюстта без да натискате силно върху кожата. Извършвайте движения в една посока, от долу нагоре, от челюстта нагоре, от скулите встрани, от основите на веждите към косата, а не напред-назад.

Свързани статии

Ако ролерът ви е с два накрайника, малкия може да ползвате за деликатната зона около очите, като там също се работи без излишен натиск и в една посока. Шията масажирайте започвайки под челюстта и надолу към деколтето. Масажорът се прекарва през една и съща зона 3-4 пъти, като винаги се движи към външната част на лицето.

Важно е масажорите да са добре почистени преди всяка употреба и масажът да се извършва на чиста кожа. Ако вечер ще си правите спа терапиа на лицето, почистете го както обикновено и нанесете кремовете, с които се грижите за кожата си. След 2-3 минути започнете с масажа. Той ще помогне на продуктите да проникнат още по-добре.

Снимка: iStock

Коментирай