Здраве и красота

10 антистареещи подправки за кожата

За повече красота

24.08.2021г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Може би няма жена, която да не иска да забави часовника, когато става въпрос за появата на бръчки. Полагаме всекидневни грижи за нашата кожа, за да бъде тя по-здрава и красива. Освен на козметиката е важно да се доверим и на силата на полезните храни, които като цяло забавят процесите на стареене. Тъй като подправките са част от нашето меню, вижте кои имат антистареещ ефект.

1. Босилек – Редовната консумация на билката, както и локалното ѝ приложение под формата на паста, отвара, спомагат за запазване на нивата на влага в кожата, забавяйки появата на бръчки.

2. Ароматната канела – Чудесна е, защото според аюрведа, канелата предотвратява разграждането на колагена и загубата на еластичност на кожата.

Любимите 8: Най-важните витамини и минерали за женското здраве

3. Карамфил – Има свойства да елиминира свободните радикали и е богат на антиоксиданти, които забавят признаците на стареене.

4. Джинджифил – Пикантната подправка ни осигурява високи нива на антиоксиданти и противовъзпалителни агенти, които спомагат за забавяне на признаците на стареене.

Хранене според типа кожа

 

5. Риган – Добавяйте риган към ястията си не само за повече вкус. Подправката спомага за забавяне на стареенето на кожата, тъй като съдържа добри количества антиоксиданти и флавоноиди, които предотвратяват увреждането от свободните радикали и забавят признаците на стареене.

Коментирай