Здраве и красота

Места по тялото, където можете да използвате дезодорант

Освен под мишниците ви

17.03.2021г. / 05 59ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Свикнали сме да използваме дезодорант, за да предотвратим изпотяване и лоша миризма. Поставяме го, естествено, под мишниците, където се изпотяваме и откъдето идва неприятният мирис, от който повечето от нас се срамуват.

Домашен дезодорант против лош мирис на краката

Изпотяването обаче се случва не само под мишниците. Пот може да се пролее от много различни места по тялото, както и да се разнесе лоша миризма. Ето защо можете да използвате дезодорант и върху други части на тялото. Вижте кои.

Краката

Ако краката ви се изпотяват, това е предпоставка за развитие на бактерии и гъбички. Възможно е да се появи и лоша миризма. За да предотвратите това, можете да нанасяте дезодорант и по стъпалата. Така ще сте свежи и уверени, когато се наложи да събуете обувките.

Домашен дезодорант с кокосово масло

Под гърдите

Жените с по-големи гърди знаят колко неприятен е този проблем. Изпотяването под гърдите може да предизвика петна по дрехите, които да ви смутят. Освен това влажната кожа, която образува гънка в тази област, е предпоставка за инфекции и обриви. Затова можете да прилагате дезодорант и на това място, за да избегнете подобни проблеми.

От вътрешната страна на бедрата

Ако бедрата ви се допират и трият, когато вървите, това може да предизвика раздразнение по кожата, особено през лятото. Нанасянето на дезодорант намалява триенето и изпотяването, като ви оставя с усещане за комфорт и свежест.

Домашен натурален дезодорант с полезни масла

На петите

Нанасянето на дезодорант върху петите помага да намалите триенето при носене на нови обувки, при което рискът от мазоли е голям. Дезодорантът ще намали триенето и ще допринесе за по-малко болка и по-малка вероятност от поява на мехури.

Направете си сами: Домашен дезодорант

Върху ухапвания от комари

Ако нямате нищо друго подръка, когато ви ухапе комар, можете да нанесете малко дезодорант. Той успокоява раздразнението, намалява зачервяването и охлажда, което потиска сърбежа.

Върху ноктите за премахване на лак

Повечето лакочистители съдържат ацетон, който уврежда ноктите и кожичките наоколо. Напръскайте с малко дезодорант и го разтрийте с памук. Пръскайте от близка дистанция. Така дезодорантът е по-концентриран и ще разгради лака. Повторете няколко пъти, ако се налага.

Натурални дезодоранти за лятна свежест

Коментирай