Здраве и красота

3 пилинга за кожа с целулит

Подобряват кръвообращението

26.03.2021г. / 12 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често си правите пилинги на тялото? Хубаво е да ги правим 1 път седмично. Пазарът ни предлага изобилие от продукти с абразивна текстура, която елиминира мъртвите кожни клетки. Според съставките си пилингът може да действа и в борбата с целулита. Днес споделяме с вас 3 рецепти за домашни пилинги при целулит, които може да включите във вашата грижа за кожата на тялото. Може да ги прилагате 1 път седмично или веднъж на две седмици, в комбинация с друга грижа за целулит, която ползвате.

Пилинг с етерични масла от грейпфрут и розмарин

Това са едни от най-добрите масла в борба с портокаловата кожа, богати на витамин С, с невероятни детоксикиращи свойства, които подобряват кръвообращението и намаляват целулита.

6 масла, които стягат кожата на тялото

Ще ви бъдат необходими 1 ч. л. масло от розмарин, 1 ч. л. масло от грейпфрут, 1 ч. л. брашно от нахут, което може да замените със смляно кафе, морска сол. Всичко се разбърква добре. Ако ще масажирате по-голяма площ от тялото си може да увеличите количеството и да добавите и други ваши любими масла. Вземете душ както обикновено, след това нанесете пилинга с леки масажни движения, върху влажна кожа. Масажирайте около 2-3 минути и оставете да действа още 5-6 минути. След това изплакнете с вода и нанесете подходящ лосион.

Как да използвате кокосово масло срещу целулит

Пилинг с кафе и кокосово масло

Кофеинът има стягащо действие за кожата, а когато я масажираме с кафе, подобряваме кръвообращението, намаляваме целулита, елиминираме мъртвите кожни клетки. Кофеинът действа и антиоксидантно. След пилинг с кафе, кожата е мека и приятна на допир.

За да си приготвите този чудесен скраб за тяло, комбинирайте ¼ ч. ч. смляно кафе с 2-3 с. л. кокосово масло. Вместо него може да ползвате и масло от шеа и какаово масло, но първо ще трябва леко да ги разтопите, тъй като текстурата им е много по-твърда от тази на кокосовото масло. Всичко се разбърква добре.

Плодове, които помагат при целулит

Измийте тялото си както обикновено и нанесете пилинга с леки въртеливи движения. Масажирайте няколко минути и след това оставете да действа в продължение на 10-15 минути. Изплакнете и ако е необходимо нанесете лосион за тяло.

Свързани статии

Пилинг с овесени ядки, зехтин и кисело мляко/заквасена сметана

Чудесен хидратиращ пилинг, който помага и за подобряване състоянието на кожата с целулит. Ще ви бъдат необходими ½ ч. ч. смлени овесени ядки, които може да замените с ядково брашно, кафе. Към тях се добавят 3 с. л. зехтин и 1-2 с. л. кисело мляко или заквасена сметана. Всички съставки се разбъркват добре. След душ желаните участъци се масажират леко и пилингът се оставя да подейства 7-8 минути. След изплакване кожата се подхранва с крем или лосион.

Снимка: iStock

Коментирай