Здраве и красота

Плодове, които помагат при целулит

За по-стройна фигура

28.06.2020г. / 11 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според някои изследвания, около 90 на сто от жените са засегнати от целулит. Целулитът се причинява от редица фактори, включително хормонални промени, натрупване на токсини в тялото, гени, и за него няма възраст. Масажи, редовна физическа активност, намаляване до минимум консумацията на храни, които водят до неговото образуване, може да помогне да подобрим вида на кожата си и фигурата си.

5 билки за елиминиране на целулита

Знаем, че плодовете са една от най-полезните храни за нашето здраве. Вижте кои освен диня, пъпеш, домати, ябълки и кайсии, помагат в борбата с целулита.

Портокали, лимони и грейпфрути

Тези вкусни плодове изобилстват от антиоксиданта витамин С, разрушаващ свободните радикали и стимулиращ синтеза на колаген. Колагенът е съставна част от съединителната тъкан, сухожилията, ставите и кръвоносните съдове. Консумацията на цитруси спомага и за детокса на тялото. Натрупването на токсини е една от причините за появата на целулит.Ако искате да стопите бързо излишните мастни натрупвания, наблегнете на грейпфрутите.Те ще ви осигурят друг важен антиоксидант, наречен ликопен, който не само помага да се подобри кръвообращението, но и помага при клетъчен дисбаланс, който води до появата на целулит.

Коментирай