Здраве и красота

Камъни за баланс на сърдечната чакра

За повече положителни емоции

01.04.2021г. / 15 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В колекцията си от бижута винаги можем да намерим обици, гривна или гердан от естествени камъни. Те винаги придават една различна красота на аксесоарите. И въпреки че не ги носим всеки ден, хубаво е да знаем, когато искаме да балансираме сърдечната си чакра, да придадем баланс на емоциите си и да привлечем любов живота си, кои камъни имат тази хубава енергия.

Сърдечната чакра се намира в центъра на гръдния кош и се влияе от мислите ни, преживяванията ни свързани с любов, взаимоотношения, способността да прощаваме. Когато преминаваме през отрицателни събития тя може да се блокира. Смята се, че тя оказва влияние на белите дробове, кожата, сърцето и тимусната жлеза.

Вижте няколко камъка за повече баланс.

Родохрозит – страх и травма

Когато сърдечната ви чакра е в хармония, можете да проявите състрадание и любов към себе си. Красивият камък родохрозит помага да балансираме емоциите си, да ги контролираме. Родохрозитът е мощен за емоционално освобождаване, неговата подхранваща енергия повишава любовта към нас, прошката към себе си, обновлението и вътрешния мир.

Камъни и кристали, които привличат любовта

Перли

Речни, морски, естествени, култивирани, перлите въпреки че не са камъни, са въплъщение на чистата любов. Тяхната красота и елегантност е несравнима. Перлите символизират женската енергия и богинята, която всяка жена носи в себе си.

3 камъка, които ни балансират по време на менструация

Освен това ни помагат да отключим нашата интуиция. Носейки ги като аксесоар, ние се вдъхновяваме да обичаме себе си преди всичко, да превърнем любовта към нас в приоритет.

Помагат ни да бъдем нежни и състрадателни към нашата същност и без усилия да привлечем истинската любов в живота си. Смята се, че носенето на перли изчиства негативната енергия, защото генерира успокояващи вибрации, които помагат за освобождаване на стреса и безпокойството.

Чакри и кристали

Хризопраз

Един от най-добрите начини да привлечем повече любов в живота си е да балансираме нашата сърдечна чакра, освобождавайки всички блокажи, като внесем в живота си хризопраз. Той ни помага да намерим радостта от живота тук и сега. Този невероятен камък в синьо-зелени нюанси е много подходящ за активиране на сърдечната чакра и освобождаването от вкоренените страхове, чувството за вина или съжаление.

Свързани статии

Розов турмалин

Той има не само прекрасен цвят, но и успокояваща енергия, което го прави подходящ камък за разбитото сърце. Розовият турмалин е подходящ и когато искаме да се отворим повече към другите. Смята се, че камъкът оказва положително влияние и върху пречистването на нашето енергийно поле от отрицателни енергии.

С него продължаваме да следваме със страст своите цели, без да позволяваме на разочароващото ни минало да ни пречи да бъдем щастливи.

Снимка: istock

Коментирай