Здраве и красота

Какво е зряла кожа и от каква грижа се нуждае тя?

В грижата за зрялата кожа най-важна е дълбоката хидратация

09.04.2021г. / 15 46ч.
Мария Дуковска
Снимка: Laboratorios BABÉ.

Снимка: Laboratorios BABÉ.

Със сигурност сте чували поне веднъж понятието „зряла кожа“, но какво наистина означава то?
Зрялата кожа не е задължително кожата на възрастен човек.

Зрялата кожа е състояние на кожата, което зависи от различни външни и вътрешни фактори.

Интересното е, че вътрешните фактори като физическото състояние или генетиката ни, са само 25% отговорни за процеса на стареене на кожата. При останалите 75% отговорността се пада на външни влияния или т. нар. експозом.

Експозом се наричат всички онези невидими фактори, които са активна част от нашия живот, но често забравяме за тях – слънчевата радиация, замърсяванията на въздуха, климатичните условия, диети, стрес, недоспиване, дори и тютюневият дим.

Комбинацията от експозома и нашето генетично предразположение са в основата на определяне на това какъв тип кожа имаме и дали тя спада към категорията „зряла кожа“. Както всеки тип кожа, зрялата кожа има специфични характеристики и нужда от определена грижа.

Как изглежда зрялата кожа?

Най-общо казано този тип кожа се характеризира с намалена функционалност. При нея липсват естествената еластичност, тонус и озареност. Нейният външен вид е сух и леко груб на допир, с видими бръчки и неравна пигментация. Един от основните признаци, по който може да я разпознаете е нейната плътност. Поради нарушената цялост на кожните клетки на зрялата кожа, тя е по-лесно ранима и с по-разширени капиляри, което често води до появата на купероза.

В грижата за зрялата кожа най-важна е дълбоката хидратация. За да се елиминира чувството на стегнатост, продуктите за зряла кожа трябва да съдържат мултифункционални активни съставки, които подхранват, възвръщат естественото ниво на хидратация на кожата и съответно изглаждат.

Новата серия Healthy Aging+ на Laboratorios BABÉ е специално създадена, за да удовлетвори нуждите на зрялата кожа.

Формулите на продуктите от серията HealthyAging+ стягат кожата, подпомагат нейната естествена еластичност, хидратират в дълбочина и подхранват. Действат като защита срещу вече споменатия експозом, който допринася към процеса на стареене. Засилват естествената защита на кожата.

Какъв ежедневен ритуал за красотата на зрялата кожа препоръчва BABÈ?

Ежедневният ритуал за красота винаги трябва да се състои от три основни стъпки: почистване, хидратация и защита.

Почистването на лицето е много важна стъпка, която често забравяме. BABÉ препоръчва то да е мицеларно, тъй като мицелите привличат замърсяванията нежно без да изсушават. Зрялата кожа е най-добре да се почиства с двуфазна мицеларна вода.

(В серията „Грижа за лицето“ може да откриете двуфазната мицеларна вода на BABÉ, която съдържа масла от памук и невен, които се задържат на повърхността на кожата и я подхранват).

След почистването е ред на хидратацията и подхранването със специфичен продукт за този тип кожа, като Мултипротектор крема с SPF 30.

Мултипротектор крема с SPF 30 от серията Healthy Aging+ е крем с лифтинг ефект, който подобрява естествената еластичност, защитава от вредното влияние на градското замърсяване и UV-лъчите и уеднаквява тена. Съдържа пребиотик, който поддържа микробиомния баланс на кожата. Подходящ за всекидневна употреба като дневен крем. Нанася се на чиста и суха кожа с лек масаж до пълно абсорбиране на продукта. За пълноценен ефект, BABÉ съветва да се използва в комбинация с крема Мулти възстановяващ.

Мулти възстановяващият крем от серията Healthy Aging+ е нощен възстановяващ крем, който стимулира производството на колаген иеластин.

Healthy Aging+ и BABÉ се грижат и за деликатните зони на лицето. Освежете кожата около устните и очите и коригирайте фините бръчици в зоната с малката тубичка на Мултикоректор крема. Чистият кофеин в състава му премахва тъмните кръгове и торбичките под очите и предотвратява тяхната повторна поява.

BABÉ препоръчва и още едно чудесно дерморешение, което да допълни грижата за зрялата кожа – ампулите Протеогликан F+F, чиито основни две съставки са Протеогликаните и аргилелин. Тази комбинация връща естествената еластичност и плътност на кожата, оставяйки я дълбоко хидратирана. Протеогликаните хидратират, произвеждат колаген и хиалуронова киселина и действат като дермален филър. Аргилеринът намалява мускулните съкращения и подобно на ботокса видимо и дълготрайно стяга кожата.

Може да се нанасят директно на лицето преди основния хидратиращ продукт или като добавка към него.

Доверете се на Laboratorios BABÉ в грижата за здрава кожа. Научете повече и за другите продукти на BABÉ тук.

 

<iframe width="600" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/6J84ot8etz4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

Снимки: Laboratorios BABÉ

Коментирай