Здраве и красота

10 ползи от корена от женшен за женското здраве

Допринася за баланса на хормоните

25.04.2021г. / 06 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Стимулира имунитета.

Имунитетът е важен не само срещу вирусни инфекции, но и срещу възникване на редица злокачествени изменения в клетките на организма. Коренът от женшен има свойството да потиска тези процеси и да стимулира правилното делене на клетките.

6 от най-добрите билки за женското здраве

7. Подобрява паметта.

Женшен стимулира концентрацията и паметта. Той е богат на микроелементи и антиоксиданти, които намаляват възпалението в тъканите и могат да подпомогнат превенцията на различни дегенеративни заболявания на мозъка, възникващи заради хронични възпаления.

5 билки за повече енергия и цялостно здраве

8. Намалява стреса.

Заради способността си да балансира хормоните, коренът от женшен е добър помощник и в управлението на хормоните на стреса. Отварата от корен от женшен намалява нивата на кортизол в тялото, като с това понижава хроничния стрес в организма.

Най-добрите билки при задържане на излишни течности

9. Бори се с възпаленията.

Възпаленията са в основата на редица заболявания и стареещи процеси в тялото. Овладяването им е от ключово значение за превенцията на рак, хронични заболявания, преждевременно стареене на тялото. Коренът от женшен има свойството да подпомага организма в борбата с възпаленията, като ги потиска и намалява влиянието им върху тъканите.

10. Повишава енергията.

Коренът от женшен повлиява благоприятно нивата на стрес, като това увеличава енергийните стойности в организма. Това помага за намаляване на усещането за летаргичност и липса на енергия, особено при натоварен ежедневен режим.

Коментирай
Свободно време